Thursday, October 30, 2008

Last weekend

Moshi-moshi


Last weekend was the long weekend but the sick week for my family. Pity Pak Jemmi and Umair kena sakit mata. So kena quarantine terperap je at home.

Tak leh pergi open house invitations nanti bawak jangkitan pulak. Sorry yer Emma, Mimi & K.Sue

Knowing me (and family actually) yang tak pantas stay at home during weekend, so end up mengadap tv, makan and zzzz.


dah nak basi dah cerita ni but nak jugak masuk kat sini..boleh?? he..


On diwali eve we spent family time lepaking @ starbuck klcc. Saje..ambik angin luar sebab dah puas kena quarantine for 2 days.Lama woo.. Mata daddy n umair quite orait dah..hmm umair dah active as normal, never duduk diam and asyik disturb kakak. About 11.30pm we reach home..kids pun dah zzzz.


Daddy pakai spec nak cover mata yg still bengkak

On diwali..we woke up early nak pergi breakfast. Rasa nak makan tosei jer (mentang2 diwali kan) so we decided to go to bangsar having breakfast at Devi’s Corner but setengah jalan baru ingat hari raya sah2 kedai Devi tu tutup. Instead, we heading to TTDI. On the way back singgah buy some grocery kat TMC.

Then balik umah have a rest..tomorrow kan working.


Umair pun still mata bengkak. Belakang tu nayli, nak nyelit jugak!


About me..






Salam to all

How r u today..hope my blog finds u well. Welcome! For a start let me introduce myself and my family serba ringkas yup.


Jemmi aka daddy, he is my boyfriend foreva..hehe of course he is my hubby la. a very cool and supportive guy to me.

Nayli-chan aka kakak. This petite girl is my lollipop yang makin pandai bergaya ngalahkan mommy. Now she is 4 ½ yro. Orang kata first child tu “lambang cinta” betui kot no..whatever ;)

Umair- chan is my little boy. Alaa cayang cayang baby mommy dah 2 tahun setengah dah..time cepat tul berlalu.

Me…a-as. Working mom and a very simple lady but sometime quite complicated gakk..tp bertempat la. Umur?..tak yah berahsia la kan. Am 33 yro dah..tapi I tetap berjiwa remaja hokey! Age kan just a number..

Love shopping..window shopping pun jadik but this is good therapy for me though. Suka jalan2 especially places that I never been..tak kira dekat or jauh. Like to try new things. I pun suka sangat reading magazines spashly fashion related, sanggup tak makan..wahh..


I’m a bit too late kan baru nak start blogging orang lain dah berkurun tapi tak pe la kan at least one of my to -do list dah tercapai. The reason I want to have my own blog simply bcoz I wanna test my writing skills (cewah!) I will use my own language tak kira la bahasa rojak ke apa ke kan. Sharing about my kids’ story, family activities so bila dah besar nanti they can read this either. We can share everything in this corner but try not to touch sensitive issues..kan jadi kes haru plak. Hmm.. give me your support ya!

We will get to know each other better in next-next entries k! see ya..