Wednesday, November 24, 2010

Uniqlo KL


Have you heard UNIQLO? Dah ada kat KL tau. Kat Singapore dah lama ada sekarang baru buka in KL. Agak ketinggalan sikit.
Investor mestilah nak tengok pasaran kat sini camane, study fashion taste Malaysian camane...banyak lah kot criteria2 penting mesti dorang kaji sebelum buka outlet sini kan. Kalau nak compare ngan Singapore mestilah dorang nak invest kat Singapore dulu kot. Tak dinafikan pun kalau bab-bab fashion KL sampai lambat sket. Ok kita tak payah pikir pasal tu..yang penting we have another new choice here.

So for youngsters out there or even to mak-mak orang yang berjiwa rumaja pun bolehlah terjah uniqlo boutique at Fahrenheit. Dulu known as KL plaza kat bukit bintang sinun. Baru jer bukak kalau tak silap awal bulan November hari tu.
Mid October lepas masa I attending course kat grand millennium hotel (right opposite the Fahrenheit ) so intai-intai ler kot dah buka. That time uniqlo masih dalam process final touch. Till today belum sempat lagi ke sana.

Kalau nak cuci mata apa ada kat uniqlo secara online boleh tengok sini.

Tuesday, November 23, 2010

sihat sebelum sakit

Terfikir seketika..bila kita diuji dengan rasa tidak sihat (sakit) baru kita menghargai saat-saat sihat. Khamis lepas tak tahu lah apasal..salah makan ke..tahan makan ke atau terlebih makan. Lepas lunch dah rasa tak sedap badan, rasa makanan lunch tak hadam2 sampai ke petang. Dah lama tak rasa macam ni. Balik kerja singgah seven-e beli eno halia. Konon nak kurangkan rasa ketidakhadaman makanan.heh.

Tapi bila minum rasa lagi worse..nak muntah plak. Apalagi… jangan ditahan. Lega bila dapat keluarkan semua. Sah perut sudah masuk angin. Ni mesti kes tahan lapar. Kebiasaaan, bila dah ralit buat kerja nak makan pun tangguh, nak gi toilet pun tangguh. Bila sakit memang tak berbaloi langsung. Lepas uwek-uwek disusuli pulak rasa pening dan sakit perut. Aduh!..dugaan.

Next morning gigih bangun konon nak kerja tp kepala terhuyung-hayang. My kids pun baru jer kebah demam termasuklah my hubby. So now is my turn. Lastly decided tak pergi kerja..macamana nak kerja dah lah pening ditambah pulak ‘cherry berry’. Complete set. Kejap-kejap berulang ke toilet. Tahulah kan bila kena diarrhea badan cepat letih sebab air keluar banyak. Me dah flat giler. Baring jer laa jawabnya. Tengahari dah kedemamam pulak. Masa ni rasa sangat-sangat menghargai kesihatan. Betul tu, baru sikit jer tuhan bagi sakit. Kesihatan tubuh badan adalah segala-galanya. Orang kata hidup biar healthy dan wealthy. Dua-dua berperanan penting.

Ingat mak..call dia cakap tak sihat (heh..ngadu sket) Mak pesan berkali2 minum air banyak..pergi klinik. Nak drive pun tak larat macamana nak keluar gi klinik. Kejap lagi dia call balik..rupanya dia dah tepon my adik suruh ambik me and bawak gi klinik. Dalam hati…prihatinnya mak.

Masa sakit pening ni perhatian dari family very much appreciated. Husband ambik half day. Anak2 pun sekejap-sekejap masuk bilik tanya ‘mommy ok?’…Tuhan aje yang tahu perasaan time tu macamana. Syukur. Moga perhatian dari anak-anak kekal sampai bila-bila. Nayli sabar je suapkan roti ke mulut mommynya yang asyik baring seharian. Betul me flat sungguh…tak de energy. Dia tengok me lemah jer digosok2 lengan. Rasa sakit pun jadi tak sakit. Actually anak-anak ni pun tengok macamana kita treat dorang masa sakit so sikit sebanyak dia apply back the same to their loved ones. Mak mana-mana pun kalau anak sakit/demam pasti tak nyenyak tidur kan. Bangun tengah malam basuhkan kepala, urutkan kaki, badan bagi rasa selesa.

Lepas ni berazam nak minum air kosong banyak-banyak. Makan buah banyak. Time makan sila makan. Time ke toilet jangan tahan2.
Kerja kerja jugak. Sakit kalu sapa yang susah. Diri sendiri jugak susah. Akhir tahun ni kerja mcam apa..cuti freeze. Kalau boleh every weekend pun nak kena kerja. Habis lah….

Dizzy still rasa sampai ke Ahad. Sesekali terdetik dalam hati apsal ni pening2…ke umair nak dapat adik? Ishh takkan kot. Kalau betul suka lah nayli & umair sebab selama ni asyik mintak adik aje. Nanti sape nak jaga? Susah lah kalau time kena outstation. Eh kalau dah rezeki terima aje dengan kesyukuran. Haa..sampai ke situ me bermonolog dalamam. Jauh betul pikir.
Skang ni pun ada lagi dizzy sikit tapi Alhamdulillah dah getting better. Cuma lepas ni beringat jangan leka sangat buat kerja sampai lupa segala.

Thursday, November 4, 2010

take a break...

Just received a joke email and would like to share here. C'mon..take a break sekejap.


You were riding a bus, when you suddenly fart. Luckily the music is very loud.. Every time you farted, you timed it with the music. When you were going down the bus, everybody were throwing dagger looks at you, and you suddenly realized . . . . that you have your MP3 player on your ears!

me: eeewwwww!

1st night grandma wore a see-thru dress, grandpa didn't react...
2nd night grandma wore t-back, grandpa still didn't react...
3rd night grandma all naked, grandpa said 'what is that you are wearing, it's all crumpled!!'

me: hhahaha

John: it's my wife's birthday
Peter: what's your gift to her?
John: i asked her what she wanted
Peter: what did she said?
John: anything, as long a there is a DIAMOND.
Peter: what did you give her?
John: playing cards

me: joker!

?

....hard feeling or heart feeling?




hmmmm...lets seek uncle google assistance :)



btw, have a fantasticbombastic long weekend uols!

Wednesday, November 3, 2010

celoteh pagi saya...

Heylo..

Morning!
Pagi2 ni I nak berceloteh pasal my fav DJs in my CURRENT fav radio station (Red FM). I know it sounds a trivial issue but for me I mesti nak tahu what happen to my fav DJs.

Boleh katakan every morning without fail I will listen to their morning show. I was hooked. They really make my day dengan jokes, celebrities gossip etc. and not forgetting the songs they played semua my fav numbers. Berulang2 pasang pun tak per..suka. However since last 2 weeks kot..their voices dah tak kedengaran lagi.
Ingatkan dorang cuti so replaced by other dj. Tup-tup dengar promo sebut morning show dengan dj baru. Ala..so sad. See..how much peranan dj to a radio station?? That radio station boleh hilang loyal listeners…ehem ehem like me :D

I ni tak puas hati..my husband maybe dah lali dah dengar I pagi2 tanya soklan sama..mana JD & Dilly ni?

Ok tak puas hati punya pasal…sampai2 office tadi terus check dorang punya website.
No news about them at all. Pictures dorang pun dah removed. I googled..I thought I sorang je wonder where they are? Ramai lagi fans dorang yang tak puas hati.
At least dapat lah clues yang dorang ni most probably join another radio station. Mungkin after this I will switch to a new radio station to listen their show…let’s see, hehe sungguh kuat pangaruh DJs…ye lah boleh menceriakan pagi anda yang bersesak2 masuk KL pergi kerja. Kadang tu dengar dorang berceloteh, tersenyum sorang2 :)
I pernah ‘terbump into’ dengan my fav DJs dua orang ni masa makan kat tupai-tupai last year tapi masa tu segan nak tegur…

What’s your fav radio station then?

Tuesday, November 2, 2010

saya budak baru belajar...

yesterday, today and tomorrow I have a course. A Marine Insurance course. The class is agak interesting. Banyak jugak belajar benda baru. I pernah handle marine masa mula2 kerja as temporary girl more than 10 years ago. Lama giler. Tapi tau lah masa tu main buat jer apa yang boss suruh bukan paham pun. Furthermore masa tu kerja suka2 aje. Now baru ada chance to attend a 'proper class' in this type of insurance. At least tahu lah skit basic2 knowledge tu.

The best part is...on the last day of the course we all akan dibawa ke port klang to see various of vessels. Tak sabar..sebab sebelum ni just tengok gambar so imagination tu agak limited. Ok got to go...class dah nak start in 5 minutes. Ada quiz plak tu..ok ciao!