Thursday, August 27, 2009

Look forward for long weekend...

Coming Monday kan cuti sempena hari kemerdekaan yg ke 52. Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Uols ada plan kemana-mana? Me at first want to balik kampung tapi for certain reasons, plan tak menjadi. Tak pe lah lagipun dah tak lama nak balik raya kan (pujuk hati sendiri..)

Stay at home saja, maybe kemas2 rumah subject to my mood kerajinan.. :-)

Since tak jadi balik kg, I set another plan on Sunday. InsyaAllah to have a ‘mini potluck’ with my sistas- in- law at my little home sweet home. Mrs. Taj ON ok!!!

Best skit buka puasa ramai-ramai. Meriah. Menu for the day - to be advised. But one side menu I dah order Lemon Rosemary Chicken from DJ-LRC. First time nak try this ayam. From the review yg I baca, semua cakap LRC ni sedap. Tak sabar nak rasa ni!

I think weekend ni pun ramai yg ambil kesempatan out for raya shopping. As for me, preparation more to my kids, so far dah ok maybe just to get sepasang kasut for nayli. Banyak malls dah start raya sales.

Have a nice weekend uols! Walaupun hari ni baru hari khamis…



♥ jalur gemilang – selamat hari merdeka Malaysia!

Marathon?

Bulan puasa sampai rumah pukul +- 6.30pm. Traffic macam ok this week sebab school holiday kan..see next week, tak tahu manage to reach home early tak. Biasalah hari2 long journey travel pergi kerja. Best kan kalau tempat kerja dekat2 umah jer..

Sungguh challenging bila terpaksa masak dlm masa setengah jam! Sampai je rumah terus tukar uniform chef..chewah!, terjah ice-box, keluarkan apa yang patut dan acara memasak bermula. Serious macam lari marathon. Nasib baik ada helper. Hubby tolong apa yg patut, nyalakan api dapur, panaskan periuk, letak minyak dlm kuali, balikkan ikan goreng..boleh lah. Hehehe..thank you D!

Ada sorang lagi helper..si nayli. Dia tukang hulur ciliboh, sudu, tukang rasa..bla.bla.. tp banyak jadi tukang sibuk ar.. :-)

Umair? Dia ngan dunia dia, sepah2kan toys or tengok tv. Senang cerita pasang jer sports or cartoons punya channel diam lah dia kat depan tv tu. Sekali-sekala dia jenguk dapur.

So far so good masak di bulan ramadhan walau pun kelam kabut skit. Just masak the simple2 one. Kuih beli jer..
Minggu ni harus kena masak sebab last weekend dah beli barang2 basah kalau tak membazir pulak. Minggu kedua nanti tak tahu lah kot tunjuk2 jer lauk kat kedai hehe..

Selit nayli’s photo here version bertudung sempena bulan puasa :)
Selamat berpuasa to all kawan2 mommy yg drop by her blog ~nayli~

Tuesday, August 25, 2009

dipagi pertama ramadhan...

:
:
Last Saturday iaitu hari pertama puasa, me empat beranak keluar ke jln TAR. Awal2 pagi dah tercegat kat sana eheh!
Motives keluar pagi-pagi: pertama nak elak jem, kedua kekonon pagi2 tak ramai orang lagi so tak lah bersesak2 dan ketiga pergi awal balik awal, boleh rest.

Right before kitaorang nak balik hujan mencurah-curah turun. Kesudahannya surrendered kat arked tu dlm setengah jam tunggu hujan berhenti.

Masa surrendered tu we all kat kedai jual batu2 permata from korea, ala.. fashion sekarang ni yg tempek kat baju, tudung tu. Very the bling-bling. Ralit pulak nengok diorang duk meng-iron mende tu. My husband kepochi meng-interview kakak yg tengah tekun tempek batu2 tu..tahun ni memang fesyen letak batu kat baju dan tudung. Sambutan baik punya..customer berderet tunggu turn, tak menang tangan kakak2 kat kedai tu. I pun terpengaruh..nak hantar jugak baju raya kat situ nanti kasi tempek batu bling-bling hehe..

Dah puas survey dan aim batu tapi hujan tak serik lagi so me ngan nayli merayap ke SSF sebelah that kedai. Dah lama tak masuk sini. Rasanya last sekali masa nak kawin dulu kot datang beli reben, bunga bagai. Isshhh dah lama jugak tu.

Geram tengok ‘artificial flowers’ yang nampak sangat real. Lepas habis cuci mata kat SSF..tengok hujan dah renyai2. Kitaorang redah..berlari-lari anak ke tempat parking. Sib baik anak dua orang, so masing-masing carry sorang, fair and square gitu. Kalau ada yg ketiga, hubby kenalah kelek 2 orang sekali gus ahaks…

Jom tengok gambar bunga pelesu ni..

merah

purple

putih

pinky

yg ni part pinggan mangkuk

Monday, August 24, 2009

Timbang...

Hello..

Dah pun masuk hari ke-3 kita semua berpuasa, Alhamdulillah.

Sehari sebelum puasa me telah timbang-timbang berat badan berapa kati kilo agaknya ek.. Actually dah lama tak timbang, last sekali my berat was 48.50 kg.


Terkujat!! Sekarang dah jadi 50kg. Gosh! Patut ler badan rasa makin melebar je lately. Noticed bila pakai jeans, apsal makin ketat..huhu..
Lemak2 tepu makin ‘building up’ la..what to do makan berselera betul sejak dua-menjak ni.


HOPEFULLY Ramadhan ni boleh turun skit..ye la tu..entah2 makin put on weight! Kita tunggu dan lihat apa resultnya nanti.. :-)

Friday, August 21, 2009

maaf...


Saya received this email baru2 ini dan berbesar hati to share with all of you. Rasanya most of us pun aware pasal ni kan. :)

Quote:
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Unquote:
Oleh itu saya mengambil kesempatan ini memohon maaf sekiranya saya ada berbuat kesalahan, terkasar bahasa berceloteh kat blog ni..maaf yer.. :-)

Semoga kita semua mendapat lebih keberkatan dibulan yg mulia ini, insyaallah.

Thursday, August 20, 2009

..ishhk-ishhk..

:
:
tak senang budak 2 orang ni tengok mommy 'bertenet'..
(kalau zaman itm dulu bertenet tu berdating ihiks..)

Tengok tu, mesti nak enter-frame tau..cheeky umair and nayli.
Dorang sibuk asking me to take picture of tat mini-fans.

(photo taken 20/8/09@8.30pm)

Yang doraemon tu nayli punya, in the middle tu is mine and the pineapple tu umair punya! (ada satu sorang so tak leh gaduh2 dah) Daddy? yilekk.. :)

hari selasa punya cerita..

:
:
Alhamdulillah..rejeki murah.

Had free lunch and dinner pun ada orang belanja. My bro, zuan is here so dia nak treat for dinner. Fikir punya fikir nak makan mana. The place yg not too crowded. Finally we went to penang village @ IOI (in the new wing). Nasib baik tak ramai orang.

Budak2 very noisy..baru 5 orang berkumpul tapi gamat!
Pukul 9.30 malam depa ni sibuk nak naik merry go round.

Huhu..pukul 9.30 mlm semua orang pun dah nak balik..kedai tutup pukul 10.
Merry go round was conquered by budak 5 orang ni plus mak-pak budak 2 orang. I tak boleh naik benda ni nanti pening..ulu mari hehehe.

Sempat my sis-in-law shopping kat elle. Banyak gak sales kat sini, up to 70%. Me dapat selai seluar, zuan belanja. To-cheh bro!

Almost 10pm masing2 bertolak balik. My kids masuk jer kereta, dua2 senyap sebab kepenatan. Tadi berlari sana sini tak hingat.

my sil, izan and her son, ashraf.

nayli dgn sarah..aik! mana sorang lagi si jasmin ni.. 3 dara pingitan


umair dgn ashraf..boy is boy sibuk main lawan2..fening mommy! :)

Tuesday, August 18, 2009

Ohhh today I'm late to office..

:
:
I hate to be late. Trying hard to be cool but can’t hide the gelabah..ya.. I akan jadi clumsy bila I gelabah. Have to keep reminding myself ..be cool..be cool. Haha..that’s me!

This morning my bro, alim sent my husband to erl station and on the way back he wrongly masuk jalan mana entah.. berpusing2 so sampai rumah lambat la. I was waiting at home with kiddos.

Late by 5 minutes pun make a BIG difference..traffic so unpredictable here huh! I sent kiddos to babysitter’s house. Normally left the babysitter’s house @ 7am but today @ 7.45am. I can anticipate that I will be late. The worst part was my phone out of batt..totally kong!

It's so challenging la driving @ 8-ish to office. Akak tak biasa tau!! Every day I sampai office about 7.30am, by that time the road still in peace, tak dak havoc2 lagi. Smooth jer sampai office. Tak tension.

Pukul 8.45am I baru nak parking kete..nak kena menapak pulak ke office lagi 5 minit ada la..
Since dah lambat so I told kat pakcik jaga parking tu I’ll pay masa balik. RM11 ok! parking kat area office ni memang terlebih mahal..nasib baik boleh reimburse.

Hehe.. lambat 20 minit hari ni..kalau kena punch card tu memang dah merah!
To settle down, sampai2 jer terus pekena biskut cicah milo panas..

And today i'm busy as a bee. Kerja bertimbun sedang menunggu! Cheers!!

Sunday, August 16, 2009

weekend yg biasa-biasa..

Sunday : 4pm


Hello..hope my blog finds you well. :)

It’s raining. Siap windy lagi..kuat plak tu. Umair is sleeping. Nayli macam biasa, liat nak tido petang..tu tengah duk conteng2 apa ntah. Biar dia..asal tak kacau mommy dah :D

Nak tengok tv..tak de siaran. You-know-lah windy2 gini sure astro out of service.
So me pun on-line-window-shopping sekejap tadi..cuci-cuci mata. Sekarang ni update blog skit. No special story pun this weekend..biasa aje.

Last Friday lepas kerja ajak hubby ke ariani damansara, nak cari scarf. Sale kat ariani sampai 16th Aug saja (today), that’s why nak kena pergi jugak before sales end.
Malas nak keluar on weekend so kesempatan balik kerja on the dot @ 5.30pm digunakan sepenuhnya. Scarf dah tak banyak choice..dapat la satu. Ada less 15% sajo.

Lepas tu hubby kata dia lapar sebab tak lunch, so terus dinner kat sari ratu. Kalau ke sini mesti order gulai lemak apa tu..keting ? I makan aje tau..


ni pun wajib ada kalau makan sini..

Lepas dinner fetch kiddos..

On Saturday..petang keluar sekejap to buy groceries. Kali ni went to mydin subang. First time ke situ. Susu my kids is cheaper here, barang2 lain tu tak perasan sangat. I think mydin ni paling besar..kalau boleh nak pusing2 lama lagi tapi keadaan sekarang ni buat kita fikir berkali2 kan…
Lepas tu terus balik.. :(

Tak bestnya tak boleh bebas jalan2 cuci mata kat mall during weekend. Due to h1n1, most of us prefer to stay at home unless terpaksa jugak keluar. Really hope that everything goes back to normal soonest possible..

Alamak lapar lah pulak..ok nak ke dapur cari makanan :) ciao..

Thursday, August 13, 2009

cheer, cheerer, cheerest...

:
:
haha..today rasa more energetic! Yeah..
tapi yg tak best dengar berita this morning, angka kematian due to H1N1 is increasing more and more. :(

Apa I nak menceceh ni..lite&easy. Let me show this..(show-off skit)


Today I wear this gelang yg dah lama terperap dan hampir lupa kewujudannya. Dah sedekad pun with me but seldom pakai becoz a bit loose to me but tengok orang pakai yg loose gitu ok jer..
This gelang I bought kat haadyai. Hmm.. sebut pasal haadyai, safe ke nak ke sana sekarang ni? Best shopping sana, borong wacoal banyak2 hiks! Barang2 murah dan food pun best. .
Nowadays takut skit nak ke sana sebab selalu huru-hara je kan.

ok dear..gtg.. pardon me for n3 yg tah apa2 ni :)



HAVE A NICE DAY AHEAD!

Wednesday, August 12, 2009

Countdown to Ramadhan: 10 more days

Yesterday I was shocked by a news.

My mom called telling that my sedara punya wife passed away sebab accident. I was really shocked.
Still terbayang last raya I met her. I memang jarang sangat jumpa dia sebab dia pun not every year balik raya kat kampung.
My mom pulak kalau dengar jer berita2 macam tu dia cepat jadi letih sebab pengalaman with arwah my dad dulu…she was in trauma for quite sometimes.
My big bro went to visit keluarga arwah and I did not follow as I was kurang sihat sikit. Kebetulan plak hubby went outstation.

I heard she died on the spot. I tak tahu cerita sebenar macamana accident tu terjadi but I dengar anak dia yg bongsu, 6 years old cedera teruk jugak. Kesiannya..
Semoga rohnya dicucuri rahmat..ameen.

Ini mengingatkan saya…bila dah sampai ajal seminit pun tak boleh dilengah atau dipercepatkan. Dah tertulis suratan takdir. Tiba-tiba jer rasa down…


Ok..ok tak nak shedih2..cheer-up! (cakap ngan diri sendiri)
Yang dah pergi biarkan pergi..kita hanya mampu berdoa yang terbaik.

Monday, August 10, 2009

botol...

Just lepas cuci mata kat internet tengok gambar botol yg cute-miut. I like…

I pun ada gak simpan skit2. Hobby. Kalau uols ada botol yg kuit dan tak suka simpan sebab menyemak aje kan..haa!! give me tau!!!

My mom plak suka simpan botol perfume, biasanya perfume anak2 yg dah habis will be passed to her. Masa Nayli umur 2-3 tahun, she likes to play with these bottles dan sekarang dah lama tak nampak..maybe tok wan dah simpan tempat lain. Dia bukan tak bagi cucu main tapi risau kalau botol pecah..luka sape yg susah? Dia jugak kan! Infact saya pun suka gak telek botol perfume lama2 tu..then like to smell the nice scent yg left over tu sebab boleh mengembalikan memori gitu. Betul Tak?

Scents can recall memories..contohnya hugo deep red I used during early years after working, so when I smell that scent automatically will remember time muda remaja umur baru 25 tahun masa tu..tengah bercinta ok..kakaka.. Kalau boleh nak balik semula zaman tu..hiks..


my bottles collezion...

my fave perfume..tp tak jumpa dah kat counter..rasanya 10 yrs back kot i used this

deep red..

InsyaAllah...

Jika diizinkan Tuhan lagi 12 hari kita akan berada dibulan ramadhan almubarak. Sekejap jer tu..gelap-cerah-gelap-cerah..kan.

Last week, after lunch sembang2 kosong kat pantry. One of fren worried kalau tak sempat tapau makanan untuk buka puasa dek kerana schedule harian have changed sebab baru tambah baby a few months ago.
Common problem tu. Bukan yg ada baby aje..yg tak de baby pun terkejar2 tak sempat jugak. Memang kena ubah tune skit bila bulan puasa. Most of us dapat balik kul 4.30 dan banyak jalan kat KL ni akan sesak teruk by that hour.

Other fren ada mention pasal order makanan kat mangkuk tingkat as alternative. Bagus tu. I pun tak pernah tahu pasal service penghantaran makanan ni.

OK for those yg tak sempat nak masak macam kitaorang ni..bolehlah try jenguk mangkuk tingkat ubah selera.

ps: jgn lupa bekalkan kurma dlm kereta incase tak sempat berbuka kat rumah sebab jem.. I biasa kena :-)

Sunday, August 9, 2009

| as at 9.30am : Sunday : 9.8.2009 |



Nayli tengah conteng2

Umair tengah fishing..

me tengah santap nasi lemak..anyoneee!!

whilst daddy plak sedang menebas...

uols tengah buat apa agaknyer ek... :-)

Postpone lagi..

*
*

..project nak ngecat dinding bilik.

Dear mr. hubby,
Bila agaknya nak start projek pengecat ‘feature wall’ bilik kita? Asyik tertunda saja..
Tu lah weekend asyik pergi ‘menebas’ jer. Sila kurangkan activity menebas ok..dah nak dekat puasa ni. (hiks..D..peace again!)

Rasa2 color apa yg menarik..

Biru chantik..romantic color
Kuning air..pun okay. Calm.
Merah jambu..so girly. Bilik nayli boleh lah..
Green apple..pun chantik jugak..matching ngan langsir.

Eheh..nak pilih color cat pun nak blog kan! Ahaks…

Friday, August 7, 2009

yesterday..

..me puasa, tak sempat buka puasa kat rumah. Terus singgah awan besar kat kesas highway..I had nasi kukus lauk ayam goreng berempah (memang umpph!) while hubby makan beberapa sticks satey kajang.

kalau u all biasa singgah sini, ada kedai ayam kampung hassan. Banyak branch kedai ni..biasanya penuh waktu lunch. Selalunya me datang during weekend. Kedai ni tutup awal so hari kerja petang memang dah tutup.



Owh..semalam ada cerita. Me tertido dalam train!

Tengahari hubby called cakap dia kena pergi bangi. So me kena balik naik train, turun kat bukit jalil. Dah risau sebab kena balik sendiri..sebagai persediaan, me berlari ke klinik kat sebelah office carik mask. Terus beli. Klinik tu jual 50 sen satu. Me beli 2. Bagi kat fren satu sebab dia pun naik public transport.

You know what..I mamai tul semalam..haha.
My fren drop me kat sime darby so me ambik train kat situ. Agaknya dah lama tak naik train sampai terlupa nak tengok train ampang or sri petaling..main redah jer.

Dapat duduk. There were a lot of tempat duduk lagi. Sampai je kat Jamek terus penuh. Me dgn confident nya..tertido..dan itu adalah train ampang..hahaha

Tetiba tersedar dari lamunan..dengar announcement stesen pandan indah. Me was like..haaah! omg..terus melompat turun kat situ.

Tanpa segan silu terus terjah staff lrt yg berdiri kat pintu masuk. I told him I nak pi bukit jalil! Dia dgn tersengih2 (perli la tu) suruh I pergi station sebelah, berhenti kat chan sow lin then ambik train ke sri petaling.

Sib baik..tq bro! At last sampai gak ke destinasi tp lama la si dia tunggu..
Dlm kereta I bercerita potpet-potpet tapi disambut gelak ketawa oleh orang tu..hep! tak kesian ke?

Ini satu pengajaran untuk diri sendiri..dugaan di hari puasa..sabar je lah...

tu lah mask yg dibeli semalam..komot2 sebab dah terpenyet dlm bag..lain kali jgn tido atau berangan dlm train!!!

Thursday, August 6, 2009

baju raya?



Insyallah tak lama lagi dah nak puasa..cepatnya masa berlalu kan.

Baju raya nayli dah siap. Kawan-kawan dan auntie-auntie camane?
Cantik tak baju raya nayli?..This year the theme color is p.i.n.k.!
Pagi raya nanti nayli pakai baju bunga-bunga pink tu la..yg merah tu tak tahu lagi mungkin raya ke-2 or ke-3 (tunggu arahan mommy..huhu)

eh nayli enter-frame jap..

mommy says:
amboi!puasa belum lg dok cerita raya ek..
tapi ok lah tu - plan awal2 dan buat persediaan yg mana sempat dulu. :)

4 more deaths..

:
:
:
...due to influenza A(H1N1)kat M'sia as at todate.
Total dah 12 kematian kalau tak silap.

So scary..I would like to remind myself and friends, kalau boleh kurangkan aktiviti luar. I selalu kena remind myself sebab sokmo lupa..!

Hmm.. kalau terpaksa keluar gak try pakai mask.
I've been told mask yg jenis cam mangkuk tu the best.
Tapi kalau tak de yg biasa will do, at least cover kan..

Have a guuud day ahead!

Tuesday, August 4, 2009

Perkembangan baru..

Si petite nayli dah pandai baca simple2 words. Yg best tu dengar dia baca buku sukukata..sampai berlagu.
(my hubby asked me to videokan time dia baca buku – of course without her knowledge kasik natural gitu. Tp belum berkesempatan)

So far nampak dia agak rajin baca buku. Hopefully remain-lah sampai bila2.

Sekarang pantang jumpa apa2 perkataan jer dia try nak baca..kadang tu dia reka baca ikut suka hati dia jer..
Alhamdulillah ada improvement sejak masuk sekolah 5 months ago.

2 days ago, I tengah googling something about kid tetiba dia datang baca..k.i.d – ‘kidd’ sampai bersabdu bunyi..tergelak me dengor plus tak sangka pun yer..
Kadang tu dengar english dia ada slang Filipino sebab teacher yg ngajor dia tu Filipino yg dah lama stay kat sini tp slang masih kuat..haah! Harap2 nayli boleh adjust herself bila dah masuk real school nanti.

Note for nayli:
mommy bukan under estimate kakak ok.
good girl..keep up the good effort. (nanti boleh baca blog mommy plak)
Luv u much!

Monday, August 3, 2009

Belly fat..

Macamana nak kurangkan/hapuskan belly fat? Yang saya tahu kena rajin buat sit-up..any other way? Don’t tell me buat liposuction ok huhu..

Pernah terbaca kat mags mana dah lupa yg kak chik sorang ni buat sit up 1000x per day (I did blog about this earlier but lazy to dig)
Konon-kononnya I want to do that as well, no need buat up to 1000, cukup puluh2 sajo for beginning tp yilekk pun (hangat2 txxx ayam jer)

I never really appreciated my flat belly before giving birth until beranak pinak to the two of my precious gems and now ni makin obvious plak..owh no!
I sangat2 admire to mums yg punyai flat belly.

I know, I know lack of work out…habis tu camane dari pagi, lepas lunch sampai petang duduk jer kat kosi..paling2 pun bangun jalan gi collect printing, ladies or pantry.

Wokey kena lebihkan exercise ni..(pinjam hula-hoop nayli lah lps ni dan saya jgk nak skipping depan tv malam2.. aci gak kan! huhu)

song for u..



I can almost see it
That dream Im dreaming but
Theres a voice inside my head sayin,
Youll never reach it,
Every step Im taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high

Theres always going to be another mountain
Im always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I’m going to have to lose,
Aint about how fast I get there,
Aint about whats waiting on the other side
Its the climb

The struggles Im facing,
The chances Im taking
Sometimes they might knock me down but
No Im not breaking
I may not know it
But these are the moments that
Im going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,
cause

Theres always going to be another mountain
Im always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I’m going to have to lose,
Aint about how fast I get there,
Aint about whats waiting on the other side
Its the climb

Theres always going to be another mountain
Im always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Somebody’s you’re going to have to lose,
Aint about how fast I get there,
Aint about whats waiting on the other side
Its the climb

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
Its all about
Its all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith

Sunday, August 2, 2009

Apa saya buat hari ini..

Sunday – 02/08/2009


Pukul 6 dah terbangun. Macam hari kerja pulak.. terkejut awal sangat ingat weekend nak bangun lambat skit tp dah terbiasa..Once dah tersedar memang tak leh nak tidu dah..

So me bangun jer lah..basuh baju, mopping rumah, kemas2 yg mana patut. Hari ni tak kemana..stay at home saja, time to settlekan household chores. Yesterday, Sabtu went to visit my big bro..nayli & umair suka lah dpt jumpa minah jepun, si Alisya yg makin chubby tu..

Sementara tunggu washing machine siap pagi tadi..me sempat layan movie kat hallmark… ‘Homeless to Harvard’. A true story about Liz Murray. I don’t know this is kali ke berapa disiarkan kat astro tpi me baru berkesempatan tengok. Sedih gak cerita ni. Just now baru jer google ‘Liz Murray’. Interesting story.

Right after movie habis, budak 2 orang tu pun bangun..lepas tu dorang lah conquer tv on channel cartoon.. ishk! Puas tengok tv, dorang akan keluarkan segala toys and promised me to kemas balik after playing. Rumah dah jadi macam tongkang pecah and end up biasalah me yg kena kemas..huh! Now dah nak masuk pukul 3pm..perut dah kenyang, masa utk me force dorang take a nap..baru mommy boleh rehat jap…huhu..

Lipat baju the last thing I did today (waa..tak suka! tp apa boleh buat tak de helper..kenalah buat gak) With hubby’s approval, urusan ironing baju kerja..me serahkan kat laundry. Lepas done all the chores..me had ice-cream 2-3 scoops and seketul toblerone sambil join nayli & umair layan wonder pets…hehe hilang penat!



Amboi umair..sampai terangkat kaki menikmati ice-cream yg yummy..