Thursday, December 30, 2010

have fun with dino...

Heylo..
fun..fun..double fun esok cuti ek..

Me applied cuti earlier tomorrow sebb cik nayli ada orientation session kat sekolah. Since announced public holiday..harus cancel annual leave ye tak?! Then I got an extra cuti.

Oraito! ni gambar2 last weekend @ pusat sains negara. When you have kids..tempat2 camni sangat sesuai for them. Good exposure tho. In addition, mak-ayah pun boleh join sekaki sebb tak pernah jejak pun tempat ni. Educational place for parents jugak..hiks..

In conjunction dengan nayli nak masuk darjah satu me and hubby ambik cuti panjang skit. Excited la pulak. Asked nayli 'are you ready to go to school?' cepat je jawab..'yes!! i'm ready!'

Oh gosh..maknya yang berdebar2 (over tau!!). Anak bujang pun cool jer nak masuk kindy. Bila lalu jer depan 'his wanna be kindy' me saja tanya 'ni school sape?'...
school umair!!!
since nak masuk kindy, me train dia basuh yakyak sendiri..macam2 pesanan la kan (memang typical mom!). So far so good - up to mommy's expectation.

Opps..menceceh plak. Jom saksikan gambar...

hi abang dino..cute tak? comey gigi dia..
ramai budak2 kecik takut nak dekat dengar dino ni mengaum macam real..

curious!! dino ni bergerak2..

cheeky umair..always usik kakak




pose?

blur.. and this is the only pic of us. kesian..

giant turtle

exciting! tapi scary jugak..see siap pegang tangan hehe..



hey dude!

jom ke bulan!

umair donno to pick which one..nayli try her best to nyalakan mentol..

Monday, December 27, 2010

What we did last weekend..

• Dimulakan on Saturday, seawal 9 pagi we all dah keluar sebb nak hantar my niece, alisya (yes, she overnite at my place) jumpa papanya nearby klcc.

• Then we off to pusat sains negara, mont kiara. Kiddos nak tengok dino. Gambar nanti me upload…insyaallah.

• We took family package rm25 (2 adults and 2 kids) memang just nice lah utk we all sefamily.

• If you guys plan to come here..sila datang awal so less crowds and boleh try semua benda kat situ

• My kids, especially nayli now suka tengok TVIQ channel. So sangat suka sains for now…influenced. Kena mention ‘for now’ sebb being kids sekejap keen into this, next week suka benda lain plak. Normal lah tu.

• Masa we all nak balik tu..orang dah start ramai. Nasib baik datang awal…

• Lepas tu pergi lunch kat TTDI shah alam. Dah lama sangat tak ke sini. Used to have lunch sini masa me kerja kat shah alam dulu. Masih tak berubah..bermacam lauk pauk ada. Rambang mata nak pilih. Me tanya ada pulut durian tak..tuan kedai tu kata pukul satu lebih baru ada. Masa tu baru pukul 12.30. Tak kuasalah pulak nak nunggu. Ok now dah tau timing..next time datang pukul satu lebih.. :)

• Lepas isi perut..singgah tesco shah alam to buy groceries. Add on baju sekolah nayli lagi sepasang. Dan…tunaikan janji beli kasut sekolah untuk Umair. Padahal baru nak masuk kindy tapi nak pakai kasut putih mcm kakaknya. Tak pe…tak membazir sbb kaki sama saiz. Kakak pun boleh pakai kasut umair tu. Iya..dorang ni sekali pandang macam kembar..size lebih kurang jer.

• By the time sampai rumah dah nak pukul 3 petang. Biasalah balik beli groceries…akak kena susun sana sini. Alang2 kemas peti ais sekali. Penat gak..tapi tak boleh taking nap..so bermalas-malas sambil baca paper. Habis semua berita dibaca.

• Pukul 5 ptg, nayli sibuk remind her dad suruh tukar tayar basikalnya dan letak tongkat. Maklumlah orang dah pandai naik basikal..so hari2 looking forward pukul 5.30 ptg sebb nak main basikal. Umair for now dengan scooter saja. Tapi dah ada hint2 mintak basikal jugak.

• While mommy masih bermalas2 lagi sambil tunggu washing machine berbunyi..lepas tu ada kerja, kena sidai kain.

• Malam keluar kononnya nak ke ioi jer…I have to buy gift for office punya event. Nak tak nak kena beli weekend ni jugak kalau tak, memang tak de masa dah. Sekali tengok mak aih..ramainya orang queue nak masuk parking. So husband suggest ke sunway pyramid. Dengan harapan that tak ramai sangat orang tapi unfortunately worst. Nak bayar tol pun beratur panjang. So we heading to Empire sajork. This is always my favorite place..empire and subang parade. Bukan apa..kat sini tak ramai sangat orang. Ramai lah jugak (what am talking!) tapi tak seramai kat tempat2 lain yang nak berjalan pun bersesak2. Kureng suka unless terpaksa.

• Nayli nak makan roti fave dia kat kedai roti Tun Mahathir, so singgah jap. Tau dia order air apa…black coffee. Macam orang tua dia ni..tapi macam biasa me yang kena habiskan, dia minum seteguk dua jer dah..

• Lepas tu masuk tangs..tak jumpa pun gift yang sesuwai..last2 I dapat satu rantai. Murah je.

• Then menapak ker subang parade. Finally dapat gift tu kat parkson. Jam dah dekat pukul sepuluh. Moh kita balik. Heran..2 budak itu masih segar bugar..walaupun tak tidur petang.

• Balik rumah me layan cerakarama sorang2.

• Ok Ahad pulak. Pagi keluar ke carboot sale aka pasar tani shah alam. Dah lama tak datang sini. Beli apa2 yang patut, pukul sepuluh balik.

• Me sibuk menguruskan rumahtangga…basuh baju, cuci toilet, kemas baju..masak lunch.

• Petang me keluar sorang2 sekejap sbb ada lagi benda nak beli untuk top up gift yang beli semalam. Isshh.. my husband malas nak ikut sebb simpan energy nak tengok bola..hiks. Kiddos lagi best main beskal daripada ikut mommynya. That’s why lah me keluar sorang2.

• Malam me sibuk wrapkan gift sambil dibantu oleh 2 kanak-kanak.

• By 10 me dah mengantuk giler.. nite everybody.

• Itulah kronologi 2 hari rest yang tak berapa nak rest..ada jer plan…..kalau boleh nak cuti lagi 2 hari. :)

Thursday, December 16, 2010

fries from popeyes

Ada yang puasa hari ni? Alhamdulillah.

Yours truly pun insyaallah puasa.

Biasalah kalau time puasa ni ada je teringin nak makan itulah inilah..kan.

Semalam lidah ni rasa nak berbuka ngan makanan ala2 siam. Dekat rumah tu ada se kedai boleh tahan lah dangan masakan siam. Nak masak sendiri bukan tak boleh tapi sampai rumah pun dah dekat time berbuka. Capek. (hehe… what an excuse!) Senang cerita, lepas maghrib keluar kejap makan laju-laju sebab ada orang tu nak tengok bola. Naseb baik menang 2 – sifar.

Pastu..hari ni tetiba rasa nak makan apa you know..hmmm nak fries popeyes. (ishh puasa2 cerita pasal makan)

Serious uols, fries popeyes memang terbaek..you should give it a try. I know popeyes ni tak banyak outlet mcm mcd or kfc. Yang paling dekat ngan I..s.pyramid loh.

Tadi dah text hubby bagitau hajat yang tersemat dihati..ihiks..dia reply nak dia tapaukan ke..(terharu I.. so kind of you dear..)

On another note…

Eh uols tengok tak prebiu cerita hantu kak limah balik rumah? ke ouls dah terjah panggung terus? Haha..kelakor kan..I duk layan berdua ngan nayli. Terkekeh-kekeh dua beranak.
Nayli ajak tengok movie tapi maknya ni sibuk sokmo wiken. See how lah..wiken ni ke.. (sabtu ni ada valid reason tak yah kerja sebab tak de letrik kat opis..yeay!!)

Lepas cerita tu kitaorang layan cerita donut plak..heheh gelak lagi. Nayli suka benor. Siap ikut Sheila Rosly nyer dialog dengan sengau-sengau nya sekali. ‘Donut..donut..donut..’ ‘lelaki donut suka minum susu tau!’ :D

gambar ni taken last 2 weeks kot....

Saturday, December 11, 2010

@ w.o.r.k

Dihari sabtu yang mendung ini, me sekarang berada di office kena kerja. What laa...
Try to go back at 2 tapi ni dah pukul 2.15 masih berlambak kerja. :(

Peak season, what to do... my weekend is dull lately..uhuks!

Look on the bright side...kalau tak kerja kuat nanti tak dapat bonusss tahun depan so kerja, kerja..heh. Betul tak? Bila ingat tu terus bermotivasi sikit.

ok sambung kerja!

Wednesday, December 8, 2010

share the happiness...


I love you so very much guys..



This photo taken last Sunday @ haagen-dazs s. pyramid. Sunday petang saja bawak kiddos jalan2 & kebetulan masa makan eskrim yang super-marvelous tu suddenly ada orang nak snap photo we all untuk haagen-dazs contest. We all ok jer...say cheese!!!
Gambar ni ada dlm facebook haagen-dazs. Whoever dapat 'likes' terbanyak menang the contest.

Whoa.. see umair tak sabar2 nak makan eskrem.
nayli and her oversized rings... Now pantang nampak girls shop mesti nak masuk.
So ge-gerl lah u! :D

Monday, December 6, 2010

happy birthday ddy...

Allah selamatkan daddy...

yeay!!! Happy birthday dude! Semoga dimurahkan rezeki yang banyak dan diberkati. Semoga sihat and happy selalu. All good wishes...


Sempena birthday daddy..daddy belanja makan :D
No big celebration tho, we just had dinner at daddy’s favorite kedai daging - Las Vacas near Solaris Mont Kiara on Friday nite.
Nak sampai sini we all bermurah hati bayar tol penchala 2 kali…terlepas junction punya pasal. Umair boleh hafal lah jalan..sebab masuk tunnel 4 kali – pergi dan patah balik jadi 4 kali masuk terowong.



Nayli gave her dad a letter you!
Dia tulis mommy loves daddy so much, kakak loves daddy so much and umair loves daddy so very much too.. huhu sweet je. Daddy bawak letter tu simpan kat opis dia. Sure bila besar esok daddy akan tunjuk balik kat Nayli... :)


Orait..wish semua selamat menyambut awal muharam