Wednesday, December 31, 2008

countdown to year 2009...


Happy new year to all...have a safe new year!

klcc pulak...

My mom, youngest bro-akeem, brother aman and family are here. They reached KL yesterday morning. Actually my mom dah kena pujuk by my brother arzuan to follow him to KL.

Korang mesti fening and wonderkan..how many brother I have?. Okie dokie...I have 7 siblings (including me), I tengah-tengah no. 4…so I have 3 abang and 3 adik lelaki. Me the only flower in family..chewahhh!

Me, my big bro, 3rd bro arzuan and bro alim stay in KL but arzuan have been working in Sudan for years (pergi sana alone jer & balik once in 3 months). Brother aman and youngest bro stay in T’ganu.
Second brother pulak in australia. Ada tertinggal tak? semua dah mention kan! Hehe what a big family….

So itulah ceritanya..arzuan balik t’ganu last weekend so my mom termakan pujuk ikut ke KL..lastly semua ikut…

Last nite they went to KLCC..after office I pun joint them. On the way balik rumah singgah kat hentian awan besar makan satay kajang (sekarang kan satay kajang not only can get in kajang, mana2 pun ada). But no picture taken…l.a.z.y.n.e.s.s and kepenatan.

Jom view photo2 yang blur ini...


mom, zuan & his wife...very the gelap lah photo ni but view belakang tu cantekk kan!











me with zuan...selalu gaduh ngan dia ni x leh jumpa..
huhu gaduh2 manja gitu kan juan!















mom and cucus...

a visit to pavi..

last sunday..we went pay our 'visit' to pavilion.

Dah lama jugak tak ke sini..plan to go survey laptop kat low yat plaza or somewhere for my brother but end up keletihan so balik terus.


Christmas deco still...nice..


nayli sempat pose for mommy's blog...hehe nampak spentot.

nayli used to see me snap photo of my shoes..so dia pun snap hers as well..like mom like doter..huks!
fyi, I dah jadi member robinson..last friday after work singgah cari barang for my office gift exchanged kat situ..free for life. Isetan-i baru jer renew, rm20 for 2 yrs. JJ dah expired..tak renew pun.. hehehe cards collector!

Tuesday, December 30, 2008

hijrah 1430...rasa kesyukuran...

Dear all,

How are you today?..hope my blog finds you well and happy always...

Seronok cuti? Some of you ada yang ambil kesempatan balik kampung kan sempena long holiday ni..sekolah pun dah nak start tak lama lagi..hmm so after this jalan dah tak clear macam sekarang, school holiday.

I just spent my time in KL saja tak kemana. Cuti..my blog pun cuti.. ;-)

Di kesempatan ini..I rasa not too late to write just a short note to wish everyone selamat menyambut maal hijrah 1430. Semoga ditahun baru ini mendapat limpahan rezeki dengan kemurahan-Nya, ditetapkan hati pada jalan-Nya, sentiasa bersyukur kepada-Nya. Amin.

Last Saturday, I berkesempatan went to redmummy's potluck. So kenal lah tuan empunya red blog..kecik molek jer orangnya. I tak de ambik photo banyak pun..but if you wish to view.. may visit my sis in law punya blog. Dia rajin, ada a few updates on this event. And of course..can visit to redmummy's blog

see ya again in next story...sambung kerja dulu da....






Friday, December 26, 2008

hari natal..@ sunway pyramid...

Dear gang…

How was your christmas holiday yesterday? As for me, not much..just went jenjalan & met my big bro n his family at sunway pyramid.

Woow..so many people..kat sunway lagoon pun ramai Q nak enter..ishhhh fening tengok ramai orang.

Si mikhail aka mik (my nephew) carik baju/kasut sekolah kat JJ…amboi shopping sakan si mik kat billabong ngan mommy nya..terus dapat VIP card member. Wokeh..lepas ni if achik (my nephews/nieces used to call me this) nak gi shopping kat billabong boleh pinjam mik’s card.

Budak2 sekarang kan kasut sekolah tak de dah pakai macam kita dulu kasut Bata jor..semalam mik beli kasut edwin lagi (although edwin ni consider murah but to budak2 sekolah dah grand tuh! Nak pulak yang leather..senang nak cuci katanya…)

My sis in law cakap kat I mik request to buy boxer kat topman (amboi baru nak masuk form 3 nak pakai topman bagai dah..) tapi mom dia tak bagi sebab duduk hostel tak payah nak pakai yang mahal2 nanti hilang..dah pernah kena pun before this. Tahulah kan budak2 kat hostel tu camana..boys pulak tu. Nanti lah mik…habis sekolah boleh la request from your papa & mommy ok..

Penat jalan perut pun dah keroncong…my bro belanja makan kat Michealangelo's. I sibuk snap2 sampai my bro pun naik heran..dia tak tahu I ada blog hehehe…

anyone like oyster?..
me sharing with nayli this! spaghetti...not bad!
snail?? yup..tp I tak try..tak tertelan rasanya..teringat macam2
soup of the day...seafood salad...yummy
Si budak chubby..alisya
nayli & alisya sibuk membelek menu
bro alim, mik & big bro -nampak skit jer hihi..tengah menikmati oyster..
this is my sis in law
my nu shoes..sanggup pakai jap nak snap photo kan..after 70% less I dapat rm35 jor..cheap cheap one!

Ultraman!!! siapa lagi kalau bukan si umair....dapat jugak dia topeng tu..rm30 (membazir tau!!!) selagi tak dapat tak senang duduk..

Wednesday, December 24, 2008

Truffle...

Last nite, my hubby cooked this. Dia memang terror masak this truffle.

Thanks Zety for teaching Jemmi masak this truffle so senang skit I kalau rasa nak makan just inform him..dia buat..huhuhu. For potluck kat office pun I order from him...

Semalam sis naja order...nak bawak ke office dia, ada farewell party kot.

Selalunya time chef jemmi buzy kat dapur I tak kacau...I rather duduk jer or layan kiddos (kalau tak nanti kids pun nak tolong daddy kat dapur)...
hehe...kelam kelibut chef jemmi menyiapkan truffle...

Inilah hasil nya....jeng..jeng..


ps: Insyaallah sabtu ni I order lagi chef jemmi masak ni for 'redmummy's potluck'

new nail color..


This is nayli's new nail color. Actually dah lama dia nak yang purple color. Kebetulan nampak kat kedai the face shop ada sale..belilah satu for her. Terus nak pakai..ishk this girl.. sambil pakai kat dia I pesan nanti bila besar tak leh pakai selalu sebab kakak kena solat..bla..bla..well as expected soklan dia berjela2..until I tak tahu nak jawab apa..ok la kakak besar sikit nanti kakak will understand!

Monday, December 22, 2008

nak buat baju ape yek...


Actually this entry should be posted earlier but dun know why it's hang in draft box (maybe I forgot) by the way..
ini lah kain baju yang PIL bagi hadiah..as mentioned earlier by my sis in-law
thanx so much...i like it.
Tengah fikir nak buat baju kurung or kebaya...
what do you think? this type of corak suit for baju apa~~

a quick updates...

Just a quick updates. A bit busy..got no time to hop here and there.

As and when dah fening and blur tu I curi-curi gak masuk blog kejap.


On sat, I went to Seremban attending my cousin wedding. Aduh! panas kan last Sat or your place hujan? Ding dong ding dong pukul 3 ptg sampai KL.


Rushed back coz my PIL nak datang rumah. Seremban to my house take about 1 hour or less skit. Tak lah jauh actually.

Masa kenduri tu jumpa mak, makcik2 and cousin2 yang lama tak jumpa, time kenduri kendara ni la nak berjumpa kan.


My mom initially plan to follow me balik KL but cancelled since my pak cik (the only one sibling of my late father) tengah sakit so macam tak sedap hati pulak nak stay in KL.

Lagi pun bila kat sana my mom boleh la tolong my mak cik apa2 yang patut.

That’s the story on Sat.



inilah ibu saya...tu nayli yang excited tengok orang bersanding!





This is umair yang dah boring, penat, ngantuk..semua ada sib baik dia tak buat hal..(yang selalu buat hal is nayli...lagi manja dari adik dia)


On Sun plak..I just stay at home since my hubby main golf. My PIL tido kat my house semalam and bersiap nak balik KT that morning.

Baju berbakul to wash..so spent time kemas rumah and washing for half day. Penat nyer :-(

For lunch I just cooked a simple meal, spaghetti. Nayli’s favourite tapi kadang tu ikut mood dia jugak nak makan, yesterday dia makan banyak (berbaloi mommy masak, bila kakak makan banyak!).



About 3pm I tertido keletihan sampai tak sedar my hubby balik (boleh??)...the kiddos duk diam layan tengok 'ceria'.


Pukul 5 lebih time to bring kiddos keluar santai2.

So we went to IOI mall, kiddos suka pergi situ sebab boleh naik “merry go round” or they called it horse.


Naik ‘benda’ tu seround and then jalan2 cuci mata kat JJ kejap. Nak cari hadiah office tu tapi tak berkenan plak…(on cuti christmas ni kena la beli jugak!)


Before balik, we dropped by Sushi king makan dulu. Then balik melepak kat rumah layan tv…




umair & nayli yang sibuk nak makan sushi..


I had this, chawanmushi...

Friday, December 19, 2008

Tropicana City Mall..





during lunch hour tadi I went to tropicana city mall yang baru buka kat damansara.
still not many kedai open, but I think they are bz preparing for grand opening this weekend.
I had lunch kat penang village.I had mee kari and abc...hmm sejukkk!





I sempat lagi beli baju for kiddos selai sorang..very cheap..rm9.90 jer..but not many choice. Brand okaidi.
Suka baju Nayli tu..murah2 je



It's me..sempat pose lagi..huhu

Wokey..selamat berhujung minggu ya..see ya next week...*mmuah*

sweet moments...

Thursday, December 18, 2008

goood news...

Yesterday afternoon, received a memo sent by HR informing all staffs that our office will be closed @ 1pm on new year eve. Hooray..bravo..

I apa lagi smsed my hubby asked him to take half day leave if possible ;) (fyi, he has plenty of coti so bila lagi nak ambik) Got his prompt reply..”ok”..

So in my head..boleh lah menyinggah kat mana2 maybe ikea, ou (nearby to my office and on our way back) before fetch kiddos.

On 31st also ada gift exchanged kat office.

I haven’t get any present yet as at today..still sempat maybe pergi cari on weekend.

Alamak! on weekend have to attend my cousin’s weeding in Seremban. My mom and rombongan will be there also. Miss you mak..lama jugak tak jumpa (raya was the last we all balik kg jumpa mak)) by the way almost every day I call her tanya khabar and dengar celoteh mak..hiks.

On Sunday perhaps, hopefully my hubby tak de plan main golf ;P

Me…no idea what to buy..budget rm30. Apa nak beli yek..any suggestion? Preferable things can be used by pompuan & lelaki.

Wednesday, December 17, 2008

Pencil case baru..

Hhuhuhu nak jugak kan blog pasal pencil case baru ni..tak de kerja! Actually bukan tak de kerja but there is love value and harus di blogkan…




My Jemmi gave me..not too long ago he bought his new pencil case. I suka sebab besar and boleh simpan macam-macam kat office tuh. So I demand lah nak jugak satu but recently jer dia baru tunaikan..tapi not that big as his. Kukumalu..boleh lah kan orang dah beli and I like the color.

Tengok apa ada kat dalam ni…all of my favorite pens..and also pen drive with hello kitty key chain (sangat sayang ni tau), I save all photos and my work. I got another 3 but simpan dlm pencil case lain.




Banyak2 barang satu pensil picit ni very sentimental value betul to me..berjasa to me since I form 5! Isshk..dah berbelas tahun. Pernah hilang tapi jumpa balik. I pakaikan dia baju bagi cun skit hehe..baju pencil picit tu kenangan masa pi kuching.

Hmm bila lagi dapat pergi sana agak yek..