Tuesday, November 24, 2009

henna time...

Last friday kan my office nyer annual dinner with theme of Bollywood Nite, so nak kasi up mood bollywood tu me & nayli buatlah henna yang disediakan kat situ. Nayli memang suka henna selalunya her auntie, cik su yang buatkan.

Our dinner held @ Royale Chulan. First time ke situ..hmmm..very nice hotel. New mar..

I terkesima tengok kak chik yang lukis henna tu..very gentle dan nampak sangat senang jer dia lukis. She just buat the simplest design coz time constraint, lepas tu I nak make up plak...
That's enaf to make nayli smile....

me..
me..
nayli..
my henna after one day...
henna on nayli's little fingers...

Monday, November 23, 2009

Just peeping inside my lil polka dot pouch…

:
:
I like my pinky-greeny-yellowy and cheapo pouch. Sebab dlm tu I campak segala my small belonging yg I hardly go out without them.
Meh intai apa dia..



Ada litip, mini perfume, cermin ajaib, lip brush, gorek/sharpener hello kitty, pluto (tak tau apsal ada dlm ni) sepit rambut nayli pun ada…

lipsticks..revlon sajork..

floss & kad darah..haa kad darah? huhu... teringat kat yat yang buat entry pasal jenis darah, hmmm uols darah jenis apa? mine A+ve..

really tak tahu apsal pluto sekor ni ada dlm bag comey I tau..tp yg pastu pluto tu mine bukan nayli's.. ehehe mak budak cam budak-budak.. ; p

I want..I want..

Loooong time cari canvas shuz…saja for pakai santai-santai dihujung minggu. Last Saturday, went to Sungei Wang follow my husband.
Jatuh chenta bila nengok sepasang kasut canvas fred perry. Siap try lagi..dalam hati ‘this month’s stuff’
Dengan kalernya yang merah menyala memang cun habis..makes me teringat2 bila balik umah..hiks. Bak kata my mom ‘beli jer lah’
Ok mak..I will..tungguk gaji yer... ehehe…

Kita kena reward diri sendiri kan?? agree..


google image

..I will buy you!

Thursday, November 19, 2009

Tips of the day…


I like this petrol jelly!

For those yang nak dapatkan smooth lips when you wake up in the morning, mai nak habaq..malam sebelum tidur jangan lupa sapu petroleum jelly banyak2. Bangun pagi sambil-sambil mandi tu gosok dgn jari-jemari anda to clean it up tp awas jgn kuat nanti lain plak jadinya..

Ada orang memang semulajadi own sepasang lips yang licin tapi ada gak yg ada masalah bibir kering. Salah sorang nyer me lah. That’s why kena guna ‘veseline’ tu…hasilnya smooth jer bila nak pakai lipstick.

Selain tu boleh gak sapu kat bulu mata kasi lentik gitu dan letak kat siku and other dry parts so tak de lagi dryness problemo. Petro jelly ni boleh beli kat mana2 farmasi dan harganya pun murah jer. Sangat useful kan.

Selamat mencuba! ;-)

Tuesday, November 17, 2009

Aktiviti last wiken

Tengahari Sabtu me and kiddos went to Saujana Impian to fetch my mak. Biasalah bila mak kat sini take turn tidur rumah anak-anak. Lima malam dia spent masa ngan menantu (sebab anaknya kerja jauh) dan cucu kat Saujana..then ke rumah I plak. Kali ni kitaorang pujuk mak stay lama skit sampai raya haji kat sini…
Sebab cucu ramai kan, mak pun asyik tersasul sebut nama Sarah tapi tunjuk Nayli. Cerita pasal Jasmine tapi keluar nama Nayli..gitu lah sokmo. Dengan kecanggihan teknologi seorang tok wan boleh bersembang say hi-hi, bye-bye ngan cucu yang jauh di Gold Coast. Hari tu mak berkesempatan lah melepas rindu kat cucu-cucu di sana. Communicate live via webcam. Canggih..canggih.. Mak cerita, Adam asyik tanya bila tok wan nak datang sini?? Kalau dekat-dekat dah lama tok wan pergi… :-)

Hari Ahad pulak me sent my husband to his office. Lately always go outstation plak. This time seminggu ahkak kena drive sendiri hukhuk..
Nanti kena ke Labuan and KK..me teringin nak ikut jugak tapi coti tak banyak so forget it!
Lepas hantar my husband, me pergi shopping ngan mak ke jalan TAR. Sempat pergi City One cari baju dinner.
Owh this Friday ada annual dinner with theme of ‘Bollywood Nite’. This year untuk anak-anak sekali. Mesti havoc. Hmm malam tu nanti ramai lah yang transform jadi Kajol, Aishwarya Rai and all the Khan-Khan.. huhuhu..

I got accessories for nayli..ada 2 choices. Ni one of them and yang satu lagi pearl. Kawan hubby ada bagi sticker utk tempek kat dahi nayli. Sure dia teruja.

testing..testing..

Friday, November 13, 2009

salam jumaat everyone!!!

Yahoo! Alhamdulillah hari ni hari Jumaat..penghulu segala hari.

Me buat-buat busy lately sampai terabai belog ni. To all buddies yang tinggalkan komen tu janganlah serik tau mai singgah sini. Me pun tak berkesempatan nak berkunjung ke you all punya lovely blogs. I will..I will ok!!

You know what, me nak sangat gi tengok movie pisau cukur (PC). I know semua kata superb & besh! Me suka Fazura & Maya so ‘rugi’ kalau tak gi tengok tapi bila?
On ladies nite lepas..Wednesday la kan, on the way balik opis me singgah Tropicana Mall. Kat situ ada GSC. Me menonong jer ke kaunter kononnya nak beli tiket PC. Sekali amoi tu kata ‘sorry PC not showing here’. Ala..frustrated. Tu lah main terjah je kan! Sebab frust punya pasal terus masuk Subway isi pewut..ngeeee..
Then balik lor..

My husband pun dah boring bila I cakap nak tengok PC..sebabnya hari2 kata nak gi tengok. Tak per..kalau dia tak nak temankan, me can go with Nayli. Guarantee she likes this movie too :) Weekend ni plak nak spend masa with my mom..tak kan nak ajak dia tengok wayang kot…not her passion. Hers is jalan-jalan & shopping.

Hari ni kalau boleh balik awal ada can gi ‘ngedate’ kat mane-mane GSC tapi masalahnyer tak boleh. Ada function la pulak dan semua staffs adalah wajib hadir. Full stop.

Wokey guys have a splendid weekend ya!

Monday, November 9, 2009

have a look..pictures of..

these 2 kanak2 riang..










Thursday, November 5, 2009

Ola-Oli diberi nama...cik keboom! cik keboom!

:
:
Haa..ni la dia si ola oli. Tikus kecik kepunyaan nayli dan umair.
Nayli dapat idea nak bagi nama hamster tu dari lagu ola-oli kot.
Sebab bila me tanya nak panggil apa hamster tu spontan dia jawab ola dan oli.

Sampai sekarang ni tak membiak lagi..entah-entah dua ekor pun jantan. Tapi masa beli amoi kat kedai tu confident jer kata sekor betina dan sekor jantan.
Elok gak kalau tak membiak..nanti tak terjaga plak. Dah lah me geli…tengok pun dari jauh jer.
Kalau time nak bersihkan cage, Umair lah yang rajin tangkap alih letak tempat lain.

Kalau siang hari asyik tido jer kerja tapi malam kalu bukan main aktif lagi..sampai bising duk main berlari dua ekor tu.



jangan tanya yg mana satu ola yg mana satu oli..me tak tau ;)

cuba try test luck...


Sape dengar siaran radio red fm? Jgn susah2 angkat tangan sbb bukan ai nampak pun..haha..
Kalau dlm kete me suka layan siaran radio ni. Breakfast show with jd & dilly.



Ada satu segment tu ‘word up’, contest ni kena teka siapa celebrity yang mention perkataan yg ditentukan.
Untuk yang satu perkataan ni dah lama bebenor..still tak de orang bleh teka sape celebrity tu. Hari2 duit dlm ‘money buckets’ keep on bertambah, as at today dah RM12,200. Sape dapat tu memang joli katak!

Mintak2 ada petunjuk dlm mimpi malam ni. Oh nujum pak belalang mana?! Tolong pi dengar red fm sat pastu bagi jawapan kat ai…ngeee.
Jom-jom berangan..kalau dapat duit RM12,200 boleh la buat beli bag anya hindmarch 2 bijik terus. Huhuh..iyolatu!!

Dulu masa mula2 red fm diperkenalkan..me and one friend suka call jawab contest. Ada yang dapat cd free, tiket wayang free, me dapat join father’s day game kat sunway lagoon. Tapi mcm biasa me pass to hubby..dia yang joint the game. I jaga anak2. Yang best tu dapat macam2 goodies. Itu dulu2 punya cerita..3 tahun lepas. Skang ni dah susah nak tembus line coz dah ramai listeners.

For those yang nak try luck contest word up tu sila check website dorang coz ada listed jawapan yg salah so tak yah la nak bagi jawapan tu lg kat DJ. Mana tahu rezeki korang…

Pagi tadi baca kosmo, hmm…suami si cantik erra fazira dah tender from suria fm. Sekian berita terkini..sila sambung buat kerja masing!! ^-^


note: images from redfmwebsite.

Wednesday, November 4, 2009

Arigato gozaimas!

Uols perasan tak sekarang ni cepat cerah kan.. pukul 7am tu dah terang benderang. Today me kena drive to office that's y perasan cerah gelap tu..kalau tak lelap mata kat sebelah jer (so bad kan!) hiks.. no lah bukan sokmo pun kadang layan radio, chit-chat ngan pemandu jugak.

Hari ni pemandu kesayanganku sedang cuti tanpa rekod..(jeles sbb last week me was on unrecorded leave..heh!) sebab ada tournament golf opis dia.
Apa ntah..sukan kewangan kot. Kalau tahun2 lepas dia involved in bola sepak tapi lately dia dah gantung boot bola dah..injured. So now beralih arah la pulak. Kalau bab-bab sports ni serah jer kat my husband semua dia main. Contra with me..tak suka sports. Dulu kat itm, terpaksa ambik badminton sebab nak elak masuk ‘kesatria baju hijau’ dan nak lulus exam. Hiks..seriyes!

Eh sorry la me dah melalut ke lain plak..back to the topic. Arigato to my colleague, manggisboy yang mengirimkan ole-ole dari bali. Makasih ya pak!
Wah! Dari Bali trus ke Jakarta ya pak. Hope you enjoy the biz trip. Selamat berlibur sambil kerja gitu..haha..

ole-ole frm bali



p/s: IF happen terbaca entry ini, pak manggisboy usah repot-repot cari baju sulam tu yer..maybe next time around saja! :-)

Monday, November 2, 2009

Art time!!

Let’s do art with me, Nayli. Today I show you how to decorate a card. Very easy-peasy.

Actually my mommy bought an art book for me and there is a free gift for D.I.Y cards.
I love it so much!

Firstly, you must have glue, cardboard and all the small-small + colorful things to stick on the cards.
Mine..I have a few shapes such as star, heart, tomato, orange, square, circle and dust yang kilat2 tu..I don’t know what’s that, my mommy also not sure what we call it. :)





Did you see the pink square thingy with heart shape in the picture? (luv shape punch)
I like it because it’s chill you know.. as usual-lah my mommy bought for me. FYI my mommy likes cute stuffs…she likes hello kitty more than me!
To use it, you just simply take a piece of color paper (any color that you prefer) and press hardly then the heart shape will come out! You can paste it anywhere you like. Is it chill?

Tadaa-tadaa..my cards are ready. Cantik tak?



ps: as you can see my lil’ brother always busy to kacau me..

tiba-tiba...

petang semalam..umair plak demam. Habis camno, masa kakaknya demam dia still nak duduk dekat kakak. Berjangkit lah demam kat dia plak. Bab makan ubat umair senang diuruskan.

tengahari sempat lagi attend kenduri kawin kawan my husband nun di dewan felda jln semarak sana...masa tu umair still ok..cuma dia mengantuk.
petang baru rasa badannya agak panas. kesian umair..daddy tolong basuhkan kepala. Letak kain yg rendam dlm ais kat dahi..yang tu daddy kena uruskan sebab kalau me yang buat dia tak nak ..rimas agaknya letak kain kat dahi.

Itupun sekejap jer lepas tu panggil mommy cakap umair dah tak demam...sebab dia tak nak letak kain kat dahi tu...

As at pagi tadi masa hantar rumah babysitter umair dah ok..Alhamdulillah.

muka mengatuk lepas pekena ubat...

kalau boleh socks pun tak nak pakai...

utk dia yang baru baik demam...

Tarikh/Waktu: Sabtu, 6.00-7.30pm
Lokasi: Johnny's Restaurant, Alamanda, Putrajaya.

siapa dia kalau bukan cik nayli sorang ni..
On friday dia demam so me suruh dia rehat no need to go to kindy. Dia ni nak makan ubat macam nak kena makan apa..susah yang amat. Tapi kalau me tak de, kat rumah babysitter dia ok..makan pujuk skit.

Sabtu pagi: nasib baik demam tak melarat..tapi dia kata still sakit tekak so me suruh minum plain water banyak2 and promise kat dia kalau dah baik kita keluar petang nanti. Huh..apalagi bersemangat jer bila dengar nak keluar. Petang tu kenalah tunaikan janji..ikut jer apa dia nak makan. Dia nak yang bersup-sup so jom lah ke johnny's. Me pun dah lama tak ke situ..sllurp! hmm tetiba teringat sos steamboat tu. Apalagi..sampai jer alamanda straight away ke johnny's. Hari tu me sangat baik..keluar makan jer. Kuatkan hati lepas makan terus balik..tak nak terjebak shopping. Misi berjaya hiks!

Layan gambar orang baru baik demam ni!



soursop is my fave..tapi hari tu mcm dah kureng skit rasanya, tak pure like b4..betul ke? or my deria rasa yg tak betul.. :)


ps: today nayli exam..