Tuesday, January 25, 2011

si lompat tikam

Sape suka kue lompat tikam? Huhu..that’s my favorite kue.

Entah apa cerita..last Friday balik kerja tu teringat lompat tikam yang pernah makan kat Belanga. Tapi sebelum ni makan kat belanga mid valley nun.
I remember Belanga pun ada gak kat Empire. So moh kita ke situ saja..tak dok maknenya nak redah jem hari jumaat nak ke mid valley semata nak makan lompat tikam heh. Kita ke tempat yang dekat dekat jer.

Ok balik rumah dulu fetch bebudak 2 orang tu. Lepas maghrib terus heading ke sana. Sampai je terus menonong we all ke Belanga, kes lapar balik kerja kan. Tapi frust skit sebab rasa dia tak sama macam yang selalu I makan. Ni first time try belanga kat sini. Sepatutnya standard mesti sama kan…even lain branch. Walaupun rasanya kureng makan habis jugak lah...tak nak membazir. Nayli pun suka tapi kali ni dia rasa sikit jer..dia craving for roti the loaf macam biasa.

It’s happen, masa makan kat belanga mv I order sampai 2 mangkuk..tpi share lah ngan hubby ler ;) huhu tak ngaku makan sorang. Sikit sangat semangkuk, tak cukup. Kalau time balik Terengganu pun bukan selalu dapat makan.

Yang part hijau tu sedap kalau pakai pandan..baunya hmm wangi. Kalau yang putih tu I prefer it melting macam dlm gamba bawah ni..best.

pic google

On another note, last week tried beli bedak compact simplisity sebb my current bedak sudah kehabisan dan tak sempat nak beli refill. First time I pun decide to give it a try..hmm awat bedaknya wangi gitu..bila pakai rasa melekat je wanginya. No offense tau to simplisity compact powder user..ni my personal opinion jer. Ada orang maybe suka kot bedak wangi camtu..i tak.
Bedak tu (luak skit jer) nanti akan ku sedekahkan kat sape-sape. Orang kata tak cuba tak tahu kan..

Again please note itu merely my personal comment..jgn ada yang marah i tau.

3 comments:

rasp said...

i pun suka lompat tikam sis...
nak nak kalo bulan posa...
sejuk2 kan fullamak...terangkat :D

i tak pernah try other products simplisity...
i pernah try eyeliner dia je...
bought last year kot...
ok laaa, i suka, leh le beli bila habis nanti...

a-as said...

sis..lupa nak cakap I pun bought the simplisity nyer eyeliner..yang tu I suka...maybe next time try lipstick and other range plak :)

Kaseh said...

my favvv lompat tikammm...