Thursday, March 3, 2011

termenung tapi dalam fikiran macam-macam ada…

:
:
Dok belek2 calendar just now..terasa macam baru jer masuk tahun baru 2011. Now dah 3rd month of the year.

Teringat someone says makin hari makin shorter the time we will spend with our partner, our parents, our family, our friends dan semua. Thus spend your time together wisely. Dengan kata lain our life semakin pendek. Kalau dengar macam tu…insap jer sebab tahu amalan untuk ke sana tak cukup lagi. InsyaAllah..kita semua akan diberi hidayah untuk memperbanyakkan bekalan ke sana. Amin.

Kalau bulan 11 dan 12 last year hidup tak keruan sebab kerja banyak bertimbun. Sekarang ni pun still banyak tapi manageable. Every quarter akan sibuk with reporting pulak. Gitu lah sokmo cycle. Bulan Mac tengok tadi tak dok pulak public holiday but ada school holiday for one week. Suka lah anak-anakku... My annual leave pon dah tinggal 4 hari balance. Cukuplah nak survive sampai 30 June 2011. Bulan July dah kira cuti baru.

Bulan April bulan harijadi dua precious gems tu..si adik dah inform awal-awal nak beli cake bawak ke tadika. Maybe teruja tengok kawan-kawan dia yang dah sambut birthday kat tadika so he wants to do that jugak. Ok will consider the request…
Noted 1st May which is labour day falls on Sunday so yeay! kita akan dapat extra cuti on Monday. Pastu ada lagi public holiday for Wesak. Best kan.

Then awal bulan June dah kena pergi training lagi. Tak best, tapi tak dapek nak nolong…patuh pada arahan. Tengok-tengok dah setangah tahun gone in year 2011. Seriyes cepat masa berjalan.

yours truly...

3 comments:

atty's said...

itulah pejam celik pejam celik dah march..nanti nak raya pulak

rasp said...

tul la sis...
time really flies by cepat je kan...

Kaseh said...

mmg cepat masa berjalan...tak terasa pun kan..lahaii...