Monday, February 28, 2011

Gambateh Umair!



eja his name in full version belum pandai lagi...


Last 2 or 3 weeks punya entry, Umair tak pandai lagi eja nama dia…tapi sekarang ni dah pandai.
Boleh lah kan…after 2 months sekolah tadika :)

Last Friday punya cerita, dia nak prove kan dia dah pandai baca Peter and Jane (version 1a)..suruh jugak I dengar dia baca. Kalau dengar sebijik macam orang dah pandai membaca..huhu actually dia menghafal but at the same time dia recognize lah semua words tu. Nayli dulu pun camtu jugak..start from menghafal pastu boleh mengeja dan baca. Tadika ni approahnya gitu..lain sekolah lain method yang diguna pakai. Never mind lah..asalkan kids dapat early exposure kan.
I ada videokan moments dia baca buku tu..tengok lah nanti kalau berkesempatan upload kat sini. Tapi a bit too long video tu sebab nak tunggu dia habiskan satu buku. Dia pun tergelak bila tengok balik video tu..
Bila besar-besar esok boleh dia tengok balik.

I rasa Umair ni enjoy pergi tadika..hari-hari sure ada jer cerita pasal sekolah. Kita yang dengar ni pun buat2 teruja jugak heh…seronok melayan. Kalau bab kaler-mengaler ni dia paling suka..kerja dia pun nampak sangat neat (for his age)

No comments: