Thursday, July 7, 2011

update pasal baju rayo.. :)

Hari tu kan berceloteh kat sini kata tak beli baju raya lagi kan..sekali last weekend pi beli material. So gamble, entah tailor nak jahit ke tak. My husband lah at first kata nak recycle jer baju melayu yang mana ada, me pun tak lah beriya sangat nak pikir this year baju melayu. Tetiba he changed his mind nak tempah pulak. We went to jakel shah alam saja.

I terbaca kat paper pasal jakel sale ni, the owner ( lupa the name) kata even on sale pun kalau customer mintak discount they will consider. So me pun try lah my luck. Dapat adik SA yang baik dan helpful. Total semua tu dapatlah lagi discount about 12%. Kira ok lah kan..even we didn’t spend beribu-ribu.

The next day, I gamble jumpa my kakak tailor at medan mara, lucky me dia nak ambik my tempahan. Tapi sebelum tu kena bebel hahah.. ‘ko ni main terjah jer..bukan nak call dulu
Jangan marah kak.. :)

So Alhamdulillah ada baju raya sedondon tahun ni. Walaupun yang murah-murah saja dan last menet...
Kalau beli siap agak susah sikit kot nak ‘berdondon-dondon’ ni kan..

The point is always try your luck.. tak cuba tak tahu! Kan.. :D

4 comments:

*ayu the sun* said...

rezeki namanya tu.
:)
cant wait fr ur raya updates later..
:)

a-as said...

precisely sis! alhamdulillah :)

lily lotus said...

glad to hear that :) sakanlah raya noo

a-as said...

tak lah sakan...bersederhana saje.. :)