Tuesday, July 6, 2010

kasut anak-anak...


koleksi kasut nayli. Yang shocking pink tu from cotton on kids. RM29 saja tapi nayli suka benor pakai. Yang putih tu dia nak sangat sebab tinggi macam wedges orang besar..dia kata nak pakai that shoe masa her aunty's big day nanti dengan white dress. Apa-apa je lah kakak.

Sekarang ni alhamdulillah senang skit nak cari kasut utk dia kalau tak dulu-dulu susah sebab kaki petite sangat. Bukannya tak de kasut size kecik tapi taste dia nak yang bertumit bagai so size kecik yilekkk..selalu dia frust sebab tak dapat kasut idaman. :(


koleksi kasut umair pulak. Yang hitam tu from cotton on kids jugak. biasanya kasut dorang ni I tak beli yang mahal-mahal sebab pakai sekejap jer dah tak muat. Kaki cepat membesar. Usually beli bila time sale so get cheaper. Yang kuning tu lepas less about RM40 jer. Ok lah tu. Dah boleh kira kasut raya terus lah..huhuhu.

Kat cotton on kids harga baju/kasut/seluar for kids berpatutan. Ada lah 2-3 kali pergi yang kat sunway pyramid tu. Time sale T-shirt RM15 pun boleh dapat... I tak de specific kedai nak beli baju anak2. Yang mana berkenan dan harga affordable beli jer lah. Jusco, Parkson, Sogo semua boleh. Isetan pun I suka sebab bila time sale, sangat berbaloi dan some stuff can only get from there.

Shopping baju kids kat FOS pun best..seluar tidur utk girl comel-comel, can't resist me from buying it tapi nayli kadang tu bila mom dia suka dia plak tak suka...kalau dia tak suka please jgn beli sebab end up dia tak akan pakai. Apalah kakak ni...
Time kecik2 senang, apa yang kita beli semua pakai sebab tak pandai memilih lagi but now dah ada taste sendiri...well anak-anak mommy dah grown-up!

3 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alamak....cantik2nye kasut nayli...bergaye sakan anak dare tu....kebetulan lieya bekenan yg wedges tu...leh tak bg tau kat mane beli...ari tu tgk kat treehouse MV tapi takde saiz mia mija lak...bekenan lak yg nayli punye nie heheheeeh...buat kasut raye gitu!

Dee said...

cantik lah kasut putih wedges dia tu..mimi pun suka kasut tinggi tp susah gak nk cari utk budak yg umur 5 tahun..dh tu nk yg bunyi kelentang kelentung..adoyai..

rasp said...

i pun tak kisah brand sis...
asal bekenan di hati i & dorang ok je..
plus mmg rasa rugi beli mahal2..
jap je dorang pakai kan dah outgrow...
bila i baca ur stori, i plak yg terasa nayli dah grown up gitu...
dah ada taste sendiri :D