Thursday, November 19, 2009

Tips of the day…


I like this petrol jelly!

For those yang nak dapatkan smooth lips when you wake up in the morning, mai nak habaq..malam sebelum tidur jangan lupa sapu petroleum jelly banyak2. Bangun pagi sambil-sambil mandi tu gosok dgn jari-jemari anda to clean it up tp awas jgn kuat nanti lain plak jadinya..

Ada orang memang semulajadi own sepasang lips yang licin tapi ada gak yg ada masalah bibir kering. Salah sorang nyer me lah. That’s why kena guna ‘veseline’ tu…hasilnya smooth jer bila nak pakai lipstick.

Selain tu boleh gak sapu kat bulu mata kasi lentik gitu dan letak kat siku and other dry parts so tak de lagi dryness problemo. Petro jelly ni boleh beli kat mana2 farmasi dan harganya pun murah jer. Sangat useful kan.

Selamat mencuba! ;-)

6 comments:

Nurhayati said...

kalau gi guardian slalu napak vaseline ni..tapi tak pernah nak beli.. menarik gak ek bagus dan elok tuk dipakai..

sue said...

ops...thx 4 the tips.. pnh dgr tp x pnh cube pun..

lily lotus said...

bila terbaca petroleum terus terbayang minyak2 :D

rasp said...

tips mmg bagus banget sis...
leh le i try nanti...
i pun ada bibir kering....

a-as said...

dear..

yat: boleh la cuba try test..;)

sue: tips ni sokmo ada gak mags..

lily: ehehe..ingat minyak kete ;)

rasp: jeles tau i kat orang2 yang miliki lips yg mulus dan munggil..eheh

Dee said...

dee pun pakai ni..tp kwn dee yg study oversea gelak2 je..dia kata dorang kt sana pakai vaseline utk pelincir..hahaha..first nite tu..hihihi..