Sunday, April 11, 2010

rindu...


Yepp!! me rindu banget dgn my kids. 6 days away was too long for me yang jarang2 or more correctly tak pernah leave them for that long. Masuk hari ke-3 asyik remember them pastu emo plak tu huhuhu...phone bill surely melambung this month.

On Thusday I was happy, because my hubby came. At least me boleh dengar cerita pasal anak2 dan ada teman bersembang kat bilik. 3 malam sebelum tu me tido dengan tv terpasang..hehe very bad huh! kalau off tv me rasa sunyi then me akan terfikir benda bukan2 so biar jer lah tv on sampai pagi...hiks..

Actually during this trip I have no much time to go jalan2. But when my hubby was there I sempat ke Orchard Road. Tu pun night time. We also sempat ke Hard Rock Cafe kat Orchard Road. I stayed at hotel located di tengah2 town and nearby MRT station. The nearest mall is Raffles City so sempat jugak ke sana. Next time kalau pergi Singapore, InsyaAllah rasanya dah tahu nak jalan2 and use MRT..
Oh, that nite ke Orchard Road pun we all use MRT..very easy dan sangat convenient. Yang penting murah.

On Friday, I have to attend a training whilst my husband out expoloring S'pore by himself. We all tak lah shopping sakan sebab harga quite expensive but a lot of things also yang I found cheaper than KL.
Guys, if you want to buy those high-end-hangbags, the design is more advanced and I was told can get better price here as compared to KL. Husband bought berbotol2 perfumes termasuk yg kawan2 kirim.
Me dapat sepasang sandal Charles & Keith. Ya, kat sini you will see so many C&K outlets (knowing this brand established kat S'pore kan) and found the design pun lebih cantik2. Even kasut Bata pun fashion cantik2 jugak. I bought 3 pasang kasut bubblegammers utk Nayli yang I rasa tak ada kat KL. Mungkin akan ada tapi lambat sikit kot sampai sini.
For your info, tourist yang shoppin' in S'pore can get tax rebate. Boleh claim masa nak balik kat airport.

My friend said kalau ada masa can go to Mustaffa but tak sempat lah. Mustaffa is a place yang jual macam2 dan open 24 hours. My husband's friend yang wifenya Singaporean cakap dia pernah beli washing machine pukul 3 pagi kat kedai ni...hihi. Anything can get here and the price is cheaper. Maybe next time boleh pergi. Me also sempat ke Arab Street..suka ke sini sebab so many tempat makan dan yang famous amos is murtabak. Thumbs up!!

InsyaAllah next time boleh consider datang lagi dengan anak2 melawat Singapore. Perhaps bawak dorang ke safari nite zoo yg my friend cakap sangat best dan mungkin boleh ke universal studio. (tak payah ke hollywood dah... :D)

My flight back to KL on Saturday evening. Me and my boss naik Mas (kan biz trip), my hubby and his friend terbang dgn Airasia. So time slighly different. I touched down KL dulu then take cab balik. Dah tak sabar2 nak jumpa kids...sampai jer rumah letak barang terus keluar to fetch dorang from rumah babysitter. My husband dekat pukul 10pm baru sampai. Alhamdulillah semua selamat. Happy dapat peluk, kiss nayli and umair!!! mishhh you!!!

jom tengok gambar...


ni kat hotel lobby

in front of HRC

muka berminyak2..sanggup jalan kaki dari mrt station ke hard rock cafe huhuh...


muka happy sebab dah nak balik..yeay!!!!!

another happy face

sempat grab this penyangkut handbag...cheaper

ps: Bangkok dah isytihar darurat...menakutkan!

4 comments:

LiLa said...

mesti dah lepas rindukan? i pun dah lama tak outstation. But next week kena turun KL. I paksa anak2 ponteng sekolah. Teruk punya mommykan... taknak berpisah punya pasal :D

rasp said...

i rasa ur kids pun mesti rindu banget dgn u sis....
mustaffa tu ala2 mydin gak sis...
tapi barang dia of a better quality gak aaaa...
lama tul me tak ke s'pore....

Dee said...

bestnya..gi spore..x penah lg smpi sana..

a-as said...

dear...

lila: gitulah..tak biasa separate. Bila duduk sorang2 tu makin lah teringat gelagat dorang ni..
Tak pe ponteng bukan selalu pun kan! Mesti happy ur kids... :)

rasp: i call them..siap nayli cakap dia nanges sebb rindu kat mommy. I control macho cakap tak per mommy tak lama lg nak balik padahal air mata ni dah bercucuran..emo. :D
musataffa - a'ah that's what my fren told me tp most of barang kat sini for export..very big kan sis..

dee: tak pe dee ada chance nanti sampai la tu...I pun sebab kerja. Mungkin in future boleh bawak anak2sekali :)