Thursday, April 14, 2011

Dinner date..

Dah lama tak bertenet sambil makan2. Last week, one fine evening after kerja, we dropped by empire subang (ya..always be my fave place)
My husband cakap dia lapar sangat sebab tak ambik lunch. Dah banyak kali I inform dia jgn skip lunch sebab he tend to eat more masa dinner. I plak jenis yang lunch mesti nak nasik..kalau tak, pukul 3 ahkak dah kebulur, pastu masuk angin, pastu pening2, pastu semua benda tak kena..dah tahu camtu baik makan nasik kenyang2. Kalau ambik heavy breakfirst boleh ler consider light2 lunch tapi kena tapau pisang goreng ke..roti ke untuk dingap-ngap sambil kerja..teruk kan.

Masa dating hari tu I tak kebulur sangat so order nachos share berdua. Itu pun dah kenyang. My husband kan lapo so dia order lagi ayam+rib set. Ada nasik, jagung rebus, kacang pool bagai..haa! senak perut nak menghabiskan.



Sambil2 makan tu sempat lah bertukar2 cerita..pasal kerja...isu semasa, luahan perasaan blablabla. Masa ni lah nak berdiskusi, merapatkan hubungan sesama..berjanji setia..cewah..
Kat rumah bukan tak boleh sembang tapi saja cari suasana berlainan sambil santai makan-makan gitu..bila dating tak semestinya kena gi tempat khelas-khelas, mahal-mahal, must have a fine dinner. Ikut kemampuan..even kedai mamak pun kitaorang selalu lepak. Entahlah..to me spending time bersembang together sangat fenting. Lain orang lain pendapat. Lain couple, lain cara ‘spending-time-together’ kan. Ikut keselesaan masing2.

Ok-ok enaf talking pasal tu... On the way nak balik I sempat singgah Charles & Keith..ada berkenan gak tapi tak lah penting sangat. So I cuci mata sajork.

Before I chow...kawan2 dah isi borang cukai ka? Tempoh sampai akhir bulan ni jer. I pun belum lagih..nanti mintak tolong my husband isi kan. Mengada kan! Hiks...



No comments: