Tuesday, April 26, 2011

jeruk pauh..

tau ke pauh tu apa?orang terengganu panggil mangga.. pauh. mangga yang kecik2, masam dan crunchy tu..
my mak mertua rajin buatkan jeruk. nak hilangkan masam kena rendam dengan air garam dulu. pastu masak air gula. then ai pun tak tanya apa kena buat seterusnya...hiks..

hari2 balik kerja ai makan ni..tengok tu dah nak habis. dalam kereta on the way back home dah teringat2 kerangupan jeruk pauh ni..sampai2 jer ai ngap-ngap ni depan tv. pastu baru boleh buat kerja lain..
skang dah habis baru senang hati..heheh

chill from icebox..
hmmm..

2 comments:

rasp said...

memang terkecur i tau....
bonda i suka gak buat jeruk pauh nie sis...
lepas dah buat air gula tu...
rendamkan aje pauh tu dlm air gula tu...
bior le dulu 2, 3 hari
nak bagi serasi rasanya...
baru ngap...

Nurhayati said...

adoiiii memang wat terkecur air liur dah ni.. dugaan puasa harini hihi