Wednesday, April 27, 2011

Dinner @ rawsha

Last Sunday bawak kiddos pusing-pusing klcc. Itu pun dah lambat keluar, lepas asar tunggu hujan reda sikit. Nak tengok movie tp terlupa bawak tiket free hasil hadiah yang husband dapat masa main golf the day before. Kalau tak silap ada 6 keping tiket TGV. Since tak bawak malaslah pulak nak beratur beli tiket. Maybe postpone tengok this weekend kot.

Jalan-jalan sambil mencari kasut flat utk nayli tapi tuan empunya diri tak berkenan so pusing-pusing sampai penat kaki. Tak per la kakak nanti kita cari kat cotton on aje..selalu pun beli flat shoes dia kat situ aje. Murah pun murah.

Perut dah lapar. Pikir-pikir nak makan apa? Sempat round sekali kat tingkat atas ada thai food, japanese food, vietnamese, local food pun ada kat madam kwan tapi macam tak rasa nak makan semua tu. So I suggest keluar aje klcc dan try arab food kat kg pandan. Memang on the way balik pun. Semua ok maka bergeraklah kami ke rawsha kg pandan. First time ke sini. Sebelum ni pernah try rawsha behind jalan ampang sana. Tak sure sekarang masih ada lagi tak kat sana. Sampai2 jer tengok banyaknya kereta tapi masih ada tempat parking sebab kawasannya besar. Teruja tengok kedai tu ala-ala castle. Bangunan baru mestilah cantik, bersih. Masa sampai tu almost maghrib. Jangan risau ada surau disediakan. Ada orang azan maghrib lagi.

We all order chicken mandy, kebab kambing dan seteko mint tea. Portion makanan arab memang banyak so tak payah order banyak2. Kenyang perut senang hati..pastu beransur gerak balik rumah.. ;)

budak 'kembar'


6 comments:

Dee said...

dee pun suka al-rawsha..nak2 yg kat pandan ni..mmg selesa dan sedap..

Nurhayati said...

tak pernah lagi makan kat sini.. cam menarik je..

POSH76 said...

tingin nak pi cam bess ajer

rasp said...

bebila nak try lah al-rawsha nie...

a-as said...

Hello..

dee: i baca ur entry kat rawsha tu yang teringat nak pergi sini :)

yat: besar tempat ni..boleh try nanti :)

posh: sekali sekali try arab food best..;)

rasp: dekat jer ngan ur place tu..:)

nazkha said...

Tiap2 hari lalu sini Otw balik rumah...start dia buat sampai lah siap tak pernah masok hehehe