Tuesday, August 16, 2011

Aktiviti wiken

hari sabtu, lepas jer sahur pukul 5.30am tu dah tak tido. terus buat kerja rumah. moop lantai, basuh baju semua. kalau tak buat time tu...alamak tak terbuatlah. bila dah pukul 9-10 tu lemau jer..tapi kalau keluar gi shopping mall tak lemau...hehe..

lepas habis ‘homework’ lelapkan mata sekejap. Bila kiddos bangun..tak aman dah nak tido. Tak leh tengok mak dorang senang sikit tau...nak susu, nak towel, nak tu nak ni..

ahhh..bangun je la. mandi-manda. then bersiap nak kuar ke klcc. dedinya prefer keluar pagi..so petang boleh rest. ok patuh jer. kiddos sukalah nak gi jalan-jalan. in my head, nak singgah arzu.

jalan-jalan, pusing-pusing. nayli from rumah dah bagitau nak beli manik color2 nak buat gelang. umair pun mesti nak tuntut something tapi now bila nak beli toys dia akan tanya ‘yang ni mahal tak?’ sbb dia tahu kalau mahal i tak bagi..huhu.

penat jalan, dh dapat apa yang dihajati. Soping lite-lite. Moh ler balik..pukul 2 dh selamat sampai rumah. rest.

hari sabtu plak, pagi i keluar beli groceries kat giant shah alam ditemani anak-anak. petang keluar lagi, ada buka puasa gathering kat nelayan tasik titiwangsa. my husband nyer kawan2 itm dulu buat gathering. I follow jer..most of his kawan pun my kawan jugak. sama campus la katakan.
ramainya datang berbuka kat sini. datang lambat konfem parking jauh kena menapak. makanan..pun ok, padan la dengan harga buffet. cuma agak crowded skit. tapi no hal..sebab tempat pun besar.
biasala kalau dah jumpa-jumpaan gini..lepas makan borak, makan borak..sedar-sedar perut kekenyangan.

seronok jumpa geng lama....


and this photo tak de kena mengena with the event but suddenly i teringat kesedapan pulut mangga during buka puasa kat coca last week...hmmm (gambar google)

No comments: