Friday, December 11, 2009

celoteh pasal anak

Lately umair dah mcam suka buli his sister, kadang tu kakak pun suka mengusik jugak, bila tak kena jer he starts to throw a tantrum to kakak, pity kakak most of the time kena mengalah and she gets really frustrated.
cheeky face..

At times, dorang happy jer main sama-sama. One minute they happy and the next minute, dorang boleh gaduh2. Sabar jer..kena always ingatkan dorang adik-badik tak baik gaduh tp bila time dah marah tu dah tak ingat dah pesan mommy dia.
Umair memang tak kasi can kat kakak nak duduk peluk-peluk me, dia jeles dan nak conquer mommy dia sorang jek. Ada sekali tu kakak cakap kenapa mommy tak sayang kakak. Makes me shedih plak so me kena explain bagi dia faham. Mommy sayang both of you laaa...

I noticed bila both of them with other people, maksudnya I tak exist kat situ dua-dua very kamceng. Sangat senang dihandle. Itu according to my mom yang seminggu jadi pengasuh dorang. Bila I ada saja dorang ni nak attention lebih + mengada.

Dua anak dua karektor yg berbeza. Semestinya as their parents we want the best, I meant ikut kemampuan kita baik dari segi kasih sayang, pelajaran, kewangan etc..selebihnya kita tawakkal saja. Sesungguhnya dengan dunia yang makin modernized ni membesarkan anak-anak adalah satu cabaran besar..not like our parents dulu. Zaman dah berubah. Dulu mak kita (or mak I) selalu kata bila bela anak sendiri baru merasa susah senang, macamana perasaan menjadi ibu. Sekarang sy faham mak…

To my girl..soon you will be going to Primary 1 (year 2011 but setahun very fast time terbang pergi)…then enter your teens…owh no! better I stop fikir lebih-lebih. You’re still our little baby girl dear!

kakak a.k.a nayli. Makin besar lagi nampak macam muka daddynya..
this pic was self-taken by nayli. bila dia dapat camera camni la..suka posing ;)

5 comments:

rasp said...

kids mmg camnie kan...
bila parents ada, ngada2 je..
tapi kalo parents takde, well behave!

tapi tu lah kan sis...
time really flies fast...
tup tup tup terasa cam dah besar anak kita,
but in our eyes, they are still our babies

Dee said...

mmg gitulah budak2kan..ada kita over ngada2nya..kalo xde kita pandai behave..

wah..nayli ada bakat jd bloggerlah..hehehe..

Shopaholic Mama said...

entahlah sis, both my son & daughter tak boleh get along! they will scream at each other. the only time tak gaduh will be time tidur..hehehe

lily lotus said...

kejap jer dia dah nak sekolah ekk..all the best to her ;)

*ayu the sun* said...

my mom cakap.. mcm tu la anak2 masing2 lain2.. yg penting jgn sesekali compare kan derang and jangan sesekali lebihkan salah sorang...
:)