Monday, December 28, 2009

My gift to you..

Macam tahun-tahun lepas, my office will arrange majlis gathering to all staffs on the last day of the year – 31/12/2009. Selamat jalan 2009. So hari Khamis ni akan ada makan-makan event dan tukar gift. Kerja pun half day sajork. Me dah panjang akal..nak pergi mana yek setengah hari sementara tunggu hubby balik..ngeee..

Gift exchanged dah jadi annual event here, this is 2nd time for me. Ni semua for fun dan salah satu cara untuk mengeratkan silaturrahim also utk meramah mesra dengan colleague.
Semua orang have to buy gift worth RM30. No foods and books are allowed, that’s the conditions. Last year I bought sepasang mugs yang comey as a gift. Tahun ni pun buntu gak fikir nak bagi apa. Susah jugak sebab tak tahu siapa penerima. Kalau tahu senang cerita..boleh intai-intai apa yang orang tu suka. I kan sometimes suka buat menda last minute (baru trill..dok gitu?!) dah berkali2 pergi mall tapi tak beli cuma tengok2 apa yang nak dibeli. Tapi last weekend nak tak nak memang kena beli gak so me just grab this english coaster from lovely lace. Kalau guys dapat pun nasib la..boleh bagi kat mak, wife or girlfren kan huhuhu…

2 comments:

rasp said...

sronotnya ada event gini...
leh lebih mesra dgn opismate kan...

a-as said...

dear rasp:
itulah tujuannya utk bermesra, kenal satu sama lain dgn lagi rapat. Masa kerja mana asa masa nak borak2 panjang kan.. :)