Thursday, April 9, 2009

bertungku...

Semalam was not a cool day for me, my ‘monthly best friend’ visited me yesterday. This time dia bawak senggugut sekali. Aduh..dah lama betul tak kena camni. Dari pagi menahan sakit. By tengahari tak tahan , so pergi klinik, the convenient part is our panel klinik just next door to our office. I got ubat tahan sakit and half day mc.

Balik rumah terus panaskan tungku…bertungku and terus zzzzz sampai petang. Bangun tido makin sakit pulak tapi kena bangun jugak sebab kena fetch hubby kat LRT station.

That was the story for yesterday. Hari ni start dgn semangat baru..walaupun perut tak 100% recovered tapi pagi2 dah makan nasi goreng takut masuk angin..huhuh.


Inilah tungku...ada jugak orang guna batu sungai untuk bertungku tp yang ini adalah bola besi..


ready to use..kepanasan tungku ni boleh lasting berjam-jam...

5 comments:

rasp said...

i pun suka bertungku nie sis.
sedap je rasa perut nie kan.
hope u getting better :) take care!

manggisboy said...

As , its more like batu yang those athletes main for baling bola besi tu...rasa kalau selalu bertungku guna batu tu...boleh pecah lemak tak....

a-as said...

makasih sis rasp. Today better skit tp still bloating semacam jerk.
memang best kalau bertungku ni..bukan dlm pantang jer tapi sebab tak rajin kan. Biasalah bila sakit sana sini baru ingat nak bertungku ;)

a-as said...

hehe amar..as pun tak sure same ke tak. tp mak as kata tu peluru meriam. haa..jgn main2 woo..bukan boleh pecah lemak jer tu!

haa..batu sungai mesti banyak kat area umah amar kan hiks...

manggisboy said...

as - biaq betui...nasib baik masa tungku tungku tu tak KEBABOM kan...he he he...kat langat banayk sungai dan batu pun banyak...datanglah weekend weekend...