Friday, August 21, 2009

maaf...


Saya received this email baru2 ini dan berbesar hati to share with all of you. Rasanya most of us pun aware pasal ni kan. :)

Quote:
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Unquote:
Oleh itu saya mengambil kesempatan ini memohon maaf sekiranya saya ada berbuat kesalahan, terkasar bahasa berceloteh kat blog ni..maaf yer.. :-)

Semoga kita semua mendapat lebih keberkatan dibulan yg mulia ini, insyaallah.

6 comments:

Nurhayati said...

saya pun ingin memohon maaf sekiranye sepanjang berblog ni ada terguris hati dan perasaan.

selamat berpuasa!!

vagg. said...

smt berpuasa :)

rasp said...

me oso nak mohon maaf kat u sis if terkasar bahsa ya...tak sengaja...

slamat menyambut ramadhan al-mubarak..

eedany said...

Selamat menjalani ibadah Puasa sis.

Semoga segala amalan kita di bulan yang mulia ini diberkatiNya. Amin.

p/s : eedany pun nak minta maaf kalau ada salah dan silap sepanjang berblogging ya. Esp. bab komen-mengomen ni.

:)

Shopaholic Mama said...

Hi A-as

Selamat Berpuasa to you & family!

a-as said...

dear all,

tq! selamat menjalani ibadah puasa untuk semua, semoga kita diberkati :)