Monday, August 10, 2009

InsyaAllah...

Jika diizinkan Tuhan lagi 12 hari kita akan berada dibulan ramadhan almubarak. Sekejap jer tu..gelap-cerah-gelap-cerah..kan.

Last week, after lunch sembang2 kosong kat pantry. One of fren worried kalau tak sempat tapau makanan untuk buka puasa dek kerana schedule harian have changed sebab baru tambah baby a few months ago.
Common problem tu. Bukan yg ada baby aje..yg tak de baby pun terkejar2 tak sempat jugak. Memang kena ubah tune skit bila bulan puasa. Most of us dapat balik kul 4.30 dan banyak jalan kat KL ni akan sesak teruk by that hour.

Other fren ada mention pasal order makanan kat mangkuk tingkat as alternative. Bagus tu. I pun tak pernah tahu pasal service penghantaran makanan ni.

OK for those yg tak sempat nak masak macam kitaorang ni..bolehlah try jenguk mangkuk tingkat ubah selera.

ps: jgn lupa bekalkan kurma dlm kereta incase tak sempat berbuka kat rumah sebab jem.. I biasa kena :-)

5 comments:

rasp said...

dolu2 kat area rumah i, ada makcik nie buat service mangkuk tingkat nie...and her food are yummylicious...tapi now dia dah tua sgt, dah tak larat...
so me sendri cari mangkuk laa hehehehe...

wajib i berbekal air mineral & kurma dlm kete time posa....trafic very unpredictable.

Dee said...

don't worry...balik 4.30 tu kira awal..sy blik kul 5..naik public transport..anak 2 sempat je..insyaallah..kalo x sempat..gi tunjuk2 je kt pasar ramadhan yg bersepah tu..kihkihkih..

Natasha said...

dulu keje kat wangsa maju... stay kat bukit jalil... mmg dlm sebulan tu berbuka dlm keta... hahahaha....

Nurhayati said...

nasib ingatkan bekal kurma dlm kete.. harus letakkan.. takut tak sempat..

hmm pernah bukak web mangkuk tingkat ni, tapi tak pernah nak try order.. sedap ke?

a-as said...

Dear,
rasp: senangkan kalau ada service camtu kan! yupp..jem kat KL ni very 'unsangkarable' :)

dee: rumah dee dekat kot ek.. cam i ni jauh so kena cari cara lain as backup plan gitu..huhu

natasya: sebulan buka dlm kete..wa..tak bestnyer kan tp nak buat camane...

yat: haa..jgn lupa! :)
tak tau best tak mangkuk tingkat tu x pernah try. Tp kawan kata not bad la...