Wednesday, August 12, 2009

Countdown to Ramadhan: 10 more days

Yesterday I was shocked by a news.

My mom called telling that my sedara punya wife passed away sebab accident. I was really shocked.
Still terbayang last raya I met her. I memang jarang sangat jumpa dia sebab dia pun not every year balik raya kat kampung.
My mom pulak kalau dengar jer berita2 macam tu dia cepat jadi letih sebab pengalaman with arwah my dad dulu…she was in trauma for quite sometimes.
My big bro went to visit keluarga arwah and I did not follow as I was kurang sihat sikit. Kebetulan plak hubby went outstation.

I heard she died on the spot. I tak tahu cerita sebenar macamana accident tu terjadi but I dengar anak dia yg bongsu, 6 years old cedera teruk jugak. Kesiannya..
Semoga rohnya dicucuri rahmat..ameen.

Ini mengingatkan saya…bila dah sampai ajal seminit pun tak boleh dilengah atau dipercepatkan. Dah tertulis suratan takdir. Tiba-tiba jer rasa down…


Ok..ok tak nak shedih2..cheer-up! (cakap ngan diri sendiri)
Yang dah pergi biarkan pergi..kita hanya mampu berdoa yang terbaik.

4 comments:

rasp said...

al-fatihah..
smoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...

kesiankan kat her children kan sis...

a-as said...

Tu lah sis..kesian sangat.
I tak leh la...sangat2 tersentuh hati. Insyaallah semoga dia bahagia di sana.

Dee said...

alfatihah..moga rohnya dicucuri rahmat..hope anak dia recover cpt..amin..

eedany said...

dah takdir ilahi.

semoga rohnya ditempatkan bersama roh orang2 yang beriman.

al-fatihah.