Tuesday, August 25, 2009

dipagi pertama ramadhan...

:
:
Last Saturday iaitu hari pertama puasa, me empat beranak keluar ke jln TAR. Awal2 pagi dah tercegat kat sana eheh!
Motives keluar pagi-pagi: pertama nak elak jem, kedua kekonon pagi2 tak ramai orang lagi so tak lah bersesak2 dan ketiga pergi awal balik awal, boleh rest.

Right before kitaorang nak balik hujan mencurah-curah turun. Kesudahannya surrendered kat arked tu dlm setengah jam tunggu hujan berhenti.

Masa surrendered tu we all kat kedai jual batu2 permata from korea, ala.. fashion sekarang ni yg tempek kat baju, tudung tu. Very the bling-bling. Ralit pulak nengok diorang duk meng-iron mende tu. My husband kepochi meng-interview kakak yg tengah tekun tempek batu2 tu..tahun ni memang fesyen letak batu kat baju dan tudung. Sambutan baik punya..customer berderet tunggu turn, tak menang tangan kakak2 kat kedai tu. I pun terpengaruh..nak hantar jugak baju raya kat situ nanti kasi tempek batu bling-bling hehe..

Dah puas survey dan aim batu tapi hujan tak serik lagi so me ngan nayli merayap ke SSF sebelah that kedai. Dah lama tak masuk sini. Rasanya last sekali masa nak kawin dulu kot datang beli reben, bunga bagai. Isshhh dah lama jugak tu.

Geram tengok ‘artificial flowers’ yang nampak sangat real. Lepas habis cuci mata kat SSF..tengok hujan dah renyai2. Kitaorang redah..berlari-lari anak ke tempat parking. Sib baik anak dua orang, so masing-masing carry sorang, fair and square gitu. Kalau ada yg ketiga, hubby kenalah kelek 2 orang sekali gus ahaks…

Jom tengok gambar bunga pelesu ni..

merah

purple

putih

pinky

yg ni part pinggan mangkuk

6 comments:

rasp said...

i pun dah lama sgt tak ke jalan TAR and SSF ... winduuu nak gi tabur duit kat situ plaks hehehehe

Nurhayati said...

lama jua tak kejln tar.. mesti ramai giler orangkan.. semua nak soping raya ni..

a-as said...

dear,

rasp: apalagi? macam2 ada kat sana..ready to tabur duit..

yat: musim skang ni memang ramai orang..tak boleh elak. Yg best kalau sabtu ada pasar malam..pekena nasik lemak ikan masin or laksa penang..bestnyer!

atty's said...

takde ke picture ..masa akak tu ltk bling2 kat baju nak tgk..contoh

a-as said...

sis atty, ai lupa nak snap2 pic. Takpe2 next week ai pergi hantar my baju, ai snap pic ok ;)

Dee said...

x penah masuk ssf..nk masuklah..