Monday, October 26, 2009

Congratulation..

To iffa (cousin sister sebelah hubby) yang dah selamat bertunang last Saturday.
Dah sampai seru.. kan sis! A simple but very nice and memorable ceremony. I like that!

pretty iffa and granny

with her mom..

Tunangannya di UK so upacara bersiaran langsung via webcam. Luckily got such technology nowadays kan. No worries, be cheerful!..heh :)

To show you something here..


Guess what! Ini adalah makanan yg selalu ada untuk ceremony camni spashly for those from Terengganu.
Yepp! Itu adalah jala mas dan mas sejemput. Very traditional tau kuih ni. Rasanya manis, nak buat ni banyak guna telur..thats I‘ve been told lar..

Ramai family berkumpul including makcik2 dan ibu mertuaku yg fly all the way from ganu. Lepas majlis bersurai ramai dah balik tapi semua mak2 sedara yang very jarang dapat berkumpul camni bersembang sampai malam. Semua cerita ada..flashback stories ada, cerita2 yang suspen pun ada…
Me and hubby ralit dengar endless stories tu sampai pukul 10 malam baru we all gerak balik. Tu pun my kids masih cerah mata seronok main kalau boleh tak nak balik..

to see more photo go here

6 comments:

sue said...

wah kuih tu npk menarik...

Shopaholic Mama said...

that jala mas looks like our roti kirai, makan dgn kari daging or ayam kan?

a-as said...

dear..
sue: kan..kuning diraja plak tu! rasanya manis..simbolik utk pertunangan dan perkahwinan yg sentiasa sweet... :)

shopaholic mama: sis dua-dua kuih tu manis..biasanya makan macam tu saje..Bukan selalu boleh jumpa kuih tu,selalunya dijadikan manisan untuk hantaran tunang & kawen. special occasions saja. Tak pernah plk makan roti kirai..kalau ada chance sis tunjuk skit camana rupa roti tu ok! :)

rasp said...

thx to technology skarang nie kan,
u can be part of the ceremony wherever u are :)

Dee said...

jala emas n mas sejemput hidangan istana dulu2..wow..kalo dpt rasa mesti best..

i suka baju dia..cantik..

a-as said...

dear..
rasp: betul tu, peace of mind kan..invention yg superb! :)

dee: me too..nampak sempoi yet stylo gitu :)