Friday, October 23, 2009

skaf yang lembik..

Ada material skaf yang sangat lembik so bila pakai tak jadi molek terletak gitu.
Me jenis yang suka pakai skaf sempoi jer..tak lipat pun, pakai jarum bagai tu sangat2 jarang sekali tapi kalau pakai tudung bawal tu ada masa lipat jugak (tengok keadaan)

Bila kena yang jenis kain lembik tu sangat sakit hati kan pusing2 serba tak kena. A bad scarf/tudung day. Masa beli berkenan kaler dan corak tak pikir sangat pasal material..main ambik jer.

Walaupun sekarang ni semua pakai yg jenis ‘tudung ekin’ tu tapi me tak keen sangat sebab nyer..my hubby kata tak sesuai. Me pun kekadang tu nengok muka jadi sangat bulat hiks..macam dlm entry ni.
See my face..nampak sangat gemuk dan cubby kan!. Itu pun pinjam my mom punya. Actually memang sangat praktikal tudung macam tu, I pun suka tp tak sesuai dgn muka ku ini. Nengok orang pakai comel jer. Tak tahu lah pulak in future kalau jumpa yang nampak tersangat ‘in’ with this face surely me rembat gak..huhuhu

Sambung cerita skaf lembik tadi..sayang pulak bila jarang pakai skaf yang selalu buat hal ni..
Kebetualan masa balik raya hari tu me sembang2 ngan adik ipar. MRS TAJ..dia pun suggest me to use kiwi starch. Me langsung tak terpikir...bukan tak tahu pasal kewujudan benda tu sebab my kakak ipar selalu guna. Tu la kan ..sometimes kita ni terlupa lepas di-highlight-kan tu baru la….Ooo!

So sekarang my problem dah settle..no more bad scarf day. Thank you yer ah!
Lepas spray dgn benda alah tu skaf lembik akan senang diuruskan… :)



6 comments:

icee-yah said...

mmg yg selalunye yg lembik la cork nye cntik2 kn k.as..saye pon x beli tkut xreti pki..@lembik nnt muke sy nmpk so bulat..dala mmg bult.huhu

sue said...

pd sue xde masalah pun tdg lembik nic coz sy sll pki tudung camginih.. sy pki ikt simpul bagai2la.. sng n cepat kak.x perlu nak iron tudung tuh...apa kat akk cube pki cam ginih..mesti npk lain dr yg lain... hehehe

sue said...

pd sue xde masalah pun tdg lembik nic coz sy sll pki tudung camginih.. sy pki ikt simpul bagai2la.. sng n cepat kak.x perlu nak iron tudung tuh...apa kat akk cube pki cam ginih..mesti npk lain dr yg lain... hehehe

Nurhayati said...

tue la pakai starch kalau taknak jatuh.. tapi yati tak suka.. sbb bilapakai starch ni keras cam kertas hehe.. biar kan dia lembik2 jatuh natural je haha ntahhapehape.. padahal malas sebenarnye..

Dee said...

pakai je yg mana selesa..

rasp said...

i pun ada a few yg kes lembik cenggini simpan terperuk...
nak beli starch tu tapi asyik terlupa...
now tudung 'ekin' tu dah fofular and teramat senang banget utk dipakai,
sesuai tak sesuai dgn i, i dah tak kisah,
i blasah pakai tu je skarang...hehehehehe