Friday, October 9, 2009

main masak-masak..

Bulan puasa beras kat my house tu cepat skit habis sebab masak nasik hari2 tapi bila bulan tak puasa, ada slow skit, sebab masak during weekend saja.
Al-maklum lah hari2 my rutin adalah hectic so selalunya on da way balik kerja terus tapau. Boring jugak dgn rutin macam tu but setakat ni I’ve got no choice lor.. :(

Ini adalah ikan kerapu masak ‘manis masam’ (sweet sour). Masak ikut style my mak mertua. Tapi my one ada slack skit..terkurang kuah la plak. Kalau banjir lagi best. Bila tanya anak my mother-in-law (my hubby daa..) katanya the taste is up to his mom’s standard dah! Ecece..betul ke?


Dan ini pulak, tumis sardin. Kalau dah mati kutu tak tau nak makan apa sardin adalah the best. Laju jer makan ngan nasik panas2. Seriyes..cuba try test. Sebab tu kat rumah mesti ada stock sardin sokmo.



3 comments:

rasp said...

wat time dinner is serve?
i'll be there nghehehehe...

a-as said...

ayuh! anytime jer..:)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sambal sardin..?
yummy
tp tu ar...hubby zana kurenggg sikit bab ikan sardin nie