Tuesday, March 3, 2009

Sad story...

I would like to dedicate this entry to my friend, Intan. (actually my hubby’s ex colleague but jadi my friend too).

Dear Intan,
Kami sekeluarga amat bersimpati dengan apa yang melanda Intan. Semoga Intan tabah dan sabar menghadapi dugaan ini. Kami doakan segala-galanya selamat. ameen.

Last nite, my hubby got a sms from a friend telling that Intan’s hubby baru disahkan kanser stage 4. Today kena buat major operation.
Terkedu seketika. I membayangkan keadaan Intan dan segaligus membayangkan sekiranya I kat tempat Intan. (so bad of me..tapi secara automatik terfikir & terlintas diminda, I know, I know..this is not so healthy)

My hubby terus call his friend and go visit intan’s hubby last nite. According to my hubby, yesterday intan’s hubby pergi buat check-up after rasa sakit2 badan dan bahagian pinggang for sometimes. From morning till petang buat thorough check-up then 6-ish petang dapat tahu result. Just imagine tahu2 jer dah stage 4. Owh Goodness.

2 comments:

Shopaholic Mama said...

Stage 4 quite serious! takut jugak kalau pikir mcm mana kita pulak yg kena, mintak jauhilah penyakit mcm ni.

a-as said...

dear $M: Nauzubillah...tpi so scary bila dengar cerita macam ni.